Jamila Sakridan

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Jamila
Naam slachtoffer   Jamila Sakridan 
Leeftijd  39 jaar  
Datum  21 november 2009 
Moordplaats  Amsterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  9 jaar 


Jamila Sakridan

Zondag 22 november wordt in een kelderbox in een leegstaande kelderbox aan de Volendammerweg te Amsterdam het lichaam van de 39-jarige Jamila Sakridan aangetroffen, vlakbij de woning van haar ex-echtgenoot. Zij blijkt een dag eerder door verwurging om het leven te zijn gebracht.

Jamila Sakridan werkte bij de Amsterdamse thuiszorgorganisatie PuurZuid en als schoonmaakster voor het schoonmaakbedrijf Scheffer. Hiervoor kwam ze bij verschillende mensen over de vloer. Verder leefde Jamila een teruggetrokken bestaan.


Verdachte

De ex-echtgenoot, waarmee Jamila officieel nog getrouwd was, wordt aangehouden. De ex-man legt afwijkende verklaringen af, maar blijft volhouden niets met de dood van Jamila te maken te hebben.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 11 oktober 2010

Verdachte heeft zijn eigen vrouw op vreselijke wijze gedood en haar lichaam vervolgens respectloos in een donkere kelderbox achtergelaten. Hij heeft het slachtoffer, door haar leven te nemen, beroofd van het kostbaarste wat een mens bezit en door zijn gedragingen blijk gegeven van het ontbreken van respect voor het leven van een ander. Gezien de manier waarop het slachtoffer door verstikking om het leven is gekomen en het feit dat de zoon van verdachte het slachtoffer verzwakt op de grond heeft zien liggen, blijkt dat het slachtoffer niet op slag dood was en zij moet hebben gevreesd voor haar leven en daarbij doodsangsten moet hebben uitgestaan.

Niet alleen heeft verdachte een einde gemaakt aan het leven van zijn vrouw, maar bovendien heeft hij daarmee onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden en dierbaren van het slachtoffer. Zij zullen moeten leren leven met de vragen die onbeantwoord blijven, nu verdachte ervoor heeft gekozen geen openheid van zaken te willen geven. Hierdoor leven de nabestaanden in voortdurende onzekerheid over wat er precies is gebeurd tijdens de laatste momenten van hun dochter, zus en tante.

Wat het motief van verdachte is geweest om het slachtoffer te doden is gedurende het gehele onderzoek niet duidelijk geworden. Vaststaat wel dat uit het dossier een beeld naar voren komt van een agressieve man met een gebrekkige ontwikkeling in de vorm van zwakbegaafdheid in combinatie met een beperkt emotioneel aanpassingsvermogen.

Doodslag is één van de ernstigste delicten die de Nederlandse strafwetgeving kent. Schending van het recht op leven behoort tot de grootste inbreuken, waartegen de rechtsorde bescherming beoogt te bieden. Een feit als dit veroorzaakt gevoelens van afschuw in de samenleving en schokt de rechtsorde.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 9 (negen) jaren.


Teruggeplaatst van "/Jamila_Sakridan"