weebly reliable statistics
Jacqueline Anthonijsz - Moordzaken.com
Jacqueline Anthonijsz

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
JacquelineAnthonijsz.jpg
 
Jacqueline Anthonijsz
Leeftijd 43 jaar
Datum 15 juni 2010
Moordplaats Oss
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 10 jaar & TBS

Op dinsdagmiddag 12 juni 2010 krijgt de politie een melding over een steekpartij aan de Hertewissel in Oss. Politie en ambulance spoedden zich naar de woning. Daar treffen zij het levenloze lichaam van de 43-jarige Jacqueline Anthonijsz.Verdachte

Buiten de woning wordt de ex-man van Jacqueline aangetroffen, zijn kleding onder het bloed. Hij wordt ter plaatse aangehouden.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 23 november 2011

Verdachte heeft zijn ex-echtgenote en moeder van hun twee zonen op afschuwwekkende wijze van het leven beroofd. Voor [slachtoffer] is het leven abrupt geëindigd op 43 jarige leeftijd. De jongste zoon, [kind slachtoffer 2], heeft zijn moeder, stervend of net gestorven, in een grote plas bloed aangetroffen. Aan hem, de andere zoon, maar ook aan de ouders, zussen en hun partners is door verdachte onherstelbaar leed aangedaan. Hoe zwaar dit verlies de familie valt heeft de vader van het slachtoffer, namens de nabestaanden, tijdens het onderzoek ter terechtzitting van 9 november 2011 verwoord. Deze doodslag, waarbij een vrouw in haar eigen woning uiterst gewelddadig om het leven wordt gebracht door haar ex-man, leidt ook buiten de kring van familieleden en kennissen tot gevoelens van onrust en onveiligheid.

De rechtbank rekent het verdachte voorts aan dat hij naar de woning van zijn ex-echtgenote is gegaan terwijl hij twee messen achter in zijn broeksriem droeg. Hij heeft haar uiteindelijk met een van die messen meerdere malen in haar hals en bovenlichaam gestoken. Voor de nabestaanden is het navrant dat verdachte in eerste instantie heeft verklaard dat het slachtoffer hem bedreigde met een mes. Eerst later bij de politie en ter terechtzitting van 9 november 2011 heeft verdachte aangegeven dat hij het mes heeft getrokken en dat het slachtoffer niet met een mes op hem is afgelopen. Ook nu nog verkeren de nabestaanden in onwetendheid over de precieze toedracht en wijze waarop verdachte hun moeder, hun zus, hun dochter om het leven heeft gebracht.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 10 jaar en gelast terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging.