Imad Kassimi

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Imad
Naam slachtoffer   Imad Kassimi 
Leeftijd  22 jaar  
Datum  1 november 2008 
Moordplaats  Heerlen 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  10 jaar & TBS 


Inhoud

Imad Kassimi

Op zaterdag 1 november 2008 gaat de dan 24-jarige Aldemar G. wat te drinken halen bij een benzinestation aan de Bokstraat te Heerlen. Daar aangekomen, ziet hij de auto van de 22-jarige Imad Kassimi staan, die daar samen met wat kennissen op het parkeerterrein staat. Er wordt wat gepraat, en Aldemar denkt dat Imad, die nog in zijn auto zit, zijn ex-vriendin en kind bedreigd. Hierop loopt Aldemar naar zijn auto, pakt een pistool van de achterbank, loopt terug naar de auto van Imad en schiet hem in zijn hoofd. Imad overlijdt ter plaatse.Verdachte

Aldemar wordt aangehouden. Naast de moord op Imad, heeft hij ook zijn vriendin mishandeld. Aldemar verklaard dat hij Imad doodschoot, omdat hij een aanval kreeg van Gilles de la Tourette.


Uitspraak

Rechtbank Maastricht, 14 augustus 2009

De rechtbank acht, gelet op de inhoud van het dossier en de verklaring die verdachte ter terechtzitting heeft afgelegd, inhoudende dat het schot is gelost doordat hij een tic kreeg die veroorzaakt werd door het syndroom van Gilles de la Tourette, ongeloofwaardig.

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan moord. Moord is een van de ernstigste delicten uit het Wetboek van Strafrecht vanwege de zeer ingrijpende en onomkeerbare gevolgen van de daad. Ook in de samenleving blijven daden als deze niet zonder gevolgen. De directe omgeving wordt opgeschrikt en diep geschokt door een dergelijke gebeurtenis. In de samenleving wakkert het sterke gevoelens van onrust en onveiligheid aan. Sprake is van intens verdriet bij ouders, zijn aanstaande echtgenote en verdere familie en vrienden.

Verder speelt in de afweging een rol dat verdachte eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten en er sprake is van een oplopende geweldsspiraal.

De rechtbank heeft eveneens rekening gehouden dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot gevangenisstraf voor de duur van 10 jaren en gelast de terbeschikkingstelling van verdachte, met verpleging van overheidswege.Links
Teruggeplaatst van "/Imad_Kassimi"