weebly reliable statistics
Huub Quaden - Moordzaken
Huub Quaden

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Huub Quaden
Leeftijd 55 jaar
Datum 21 september 2005
Moordplaats Kerkrade
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 4 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2007:BB4832

Op woensdag 21 september 2005 heeft de 55-jarige Huub Quaden ruzie met zijn vriendin Natasja de J. Zij ruziën flink in de woonkamer, en Natasja begint aan Huub's kleding te trekken. Hij grijpt haar hierop vast en sleept haar naar de keuken, waar ze de ruzie verder voortzetten.

Uiteindelijk grijpt Natasja twee messen (met elke hand 1), en steekt zij in op Huub. Hij overlijdt aan een slagaderlijke bloeding.


Dader

Natasja belt het alarmnummer, en zegt dat een derde persoon Huub heeft neergestoken. Om die reden is zij in eerste instantie ook geen verdachte, maar later houdt de politie haar toch aan.Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 4 oktober 2007

Doodslag en noodweer(-exces): van de zijde van de verdediging is onder andere een beroep gedaan op noodweer cq. noodweerexces, aangezien het hardhandige optreden van het slachtoffer dient te worden beschouwd als een ogenblikkelijke wederrechtelijke aanranding waartegen verdachte zich diende te verdedigen. Voor zover de verdachte bij deze verdediging de grenzen van een noodzakelijk verdediging heeft overschreden, was dit het gevolg van de zeer hevige angst, waarin zij op dat moment verkeerde als gevolg van haar ervaringen in het verleden. Het hof verwerpt dit verweer.


Het hof veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 4 (vier) jaren.