weebly reliable statistics
Hong Feng Zhou - Moordzaken
Hong Feng Zhou

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
HongFengZhou.jpg
 
Hong Feng Zhou
Leeftijd 22 jaar
Datum 12 april 2005
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:RBROT:2006:AV2497

Op woensdag 13 april 2005 vindt een jongen het lichaam van de 22-jarige Hong Feng Zhou in een kelderbox aan de Joubertstraat te Rotterdam. Zij blijkt te zijn gewurgd.


Verdachte

De politie heeft een tijd lang geen verdachte op het oog. Als er op 27 juli een dan 29-jarige man uit Hellevoetsluis wordt aangehouden voor de moord op zijn stiefmoeder, Mirna, bekend hij ook de moord op Hong Feng Zhou. De man was een kennis van een buurman van haar.Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 23 februari 2006

De verdachte heeft een 22-jarige vrouw gewurgd in de kelderberging van zijn portiekflat. Het slachtoffer kwam op bezoek bij de bovenbuurman van de verdachte. Kort nadat zij het portiek was binnengegaan, sprak verdachte haar aan over het feit dat hij ’s nachts vaak wakker werd van lawaai en dat hij daar niet van gediend was. Naar de mening van verdachte reageerde het slachtoffer geïrriteerd en nam ze hem niet voldoende serieus. Op het moment dat het slachtoffer een beweging met haar arm maakte, heeft verdachte haar bij de keel gegrepen. Toen de jonge vrouw, na enige tijd voor haar leven te hebben gevochten, niet meer reageerde en, zoals verdachte heeft aangegeven, “helemaal slap werd” heeft verdachte haar als oud vuil achtergelaten in de vervuilde kelderruimte. Een dag later werd zij door een veertienjarige jongen die zijn fiets uit de kelder ging pakken gevonden.De rechtbank tot een gevangenisstraf veroordeelt de verdachte voor de tijd van twaalf (12) jaren en gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld.