Herman Laanen

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Ongeluk
Naam slachtoffer   Herman Laanen 
Leeftijd  49 jaar  
Datum  1 oktober 2009 
Moordplaats  Erp 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  12 & 10 jaar 


Herman Laanen

Op donderdag 1 oktober 2009 vindt er een ongeval plaats op de kruising van het Kraanmeer met het Kraanmeerpad in Erp. Slachtoffer is de 49-jarige postbode Herman Laanen. Hulp kwam toegesneld, maar Herman overleed ter plaatse.


Erehaag

Verdachten

Getuigen verklaren dat de 21-jarige veroorzaker van het ongeluk in het afgelopen half uur al drie keer eerder een ongeluk heeft proberen te forceren. De vierde poging slaagde en werd Herman fataal. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de aangehouden verdachte de aanrijding opzettelijk heeft veroorzaakt. Hij zou dat hebben gedaan om verzekeringspenningen op te kunnen strijken. Een tweede, 20-jarige verdachte, gaf via de telefoon aan wanneer er een potentieel aanrijdslachtoffer aankwam.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 8 oktober 2010

Op 1 oktober 2009 heeft verdachte met een mededader Herman Laanen vermoord. Zij hebben zich met een auto en een telefoon bij een onoverzichtelijke kruising geposteerd en hebben het op een aanrijding gemunt gehad. De ene heeft gereden en de ander heeft zijn ogen gevormd, zoals de officier van justitie het heeft verwoord. Drie mensen zijn aan een botsing ontsnapt. De vierde automobilist was Herman Laanen en hij heeft dat geluk niet gehad. Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats: zijn auto werd geramd en hij is tegen een boom gereden. Verdachte en zijn mededader hebben Herman Laanen zo het belangrijkste en kostbaarste bezit dat hij heeft ontnomen. Zij hebben de nabestaanden en de omgeving daarmee groot leed toegebracht.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van twaalf jaar.

De medeverdachte krijgt 10 jaar cel.


Teruggeplaatst van "/Herman_Laanen"