weebly reliable statistics
Henk van Ravenhorst - Moordzaken
Henk van Ravenhorst

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Henk van Ravenhorst.jpg
 
Henk van Ravenhorst
Leeftijd 48 jaar
Datum 29 december 2009
Moordplaats Eerbeek
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 16 jaar
ECLI ECLI:NL:RBZUT:2011:BP8108

De 48-jarige Henk van Ravenhorst wordt op 29 december 2009 voor het laatst in leven gezien. Hierna ontbreekt elk spoor van de man.

Op 19 januari 2010 wordt tijdens snoeiwerkzaamheden aan de Pomphulweg te Hoog Soeren het lichaam van een man aangetroffen. Een dag later wordt bekend dat het sinds de december vermiste Henk gaat.Verdachte

Een 36-jarige man uit Eerbeek die al eerder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Henk van Ravenhorst, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij zijn dood.


Uitspraak

Rechtbank Zutphen, 18 maart 2011

Moord behoort tot de ernstigste delicten die onze rechtsorde kent; het recht op leven tot de sterkste rechten waarvoor diezelfde rechtsorde opkomt. De brute daad van verdachte heeft de rechtsorde ernstig geschokt. Dat rechtvaardigt een langdurige gevangenisstraf, zowel uit het oogpunt van vergelding als uit preventief oogpunt.

De rechtbank heeft bij de op te leggen straf rekening gehouden met straffen die in vergelijkbare zaken plegen te worden opgelegd.

Bij de op te leggen straf heeft de rechtbank in het bijzonder meegewogen dat [slachtoffer] is omgebracht door bijzonder bruut geweld (tal van messteken verspreid over het lichaam), maar ook dat verdachte het levensloze lichaam van [slachtoffer] heeft "gedumpt" in een afgelegen gebied, waardoor de nabestaanden ongeveer drie weken in volslagen onzekerheid hebben verkeerd omtrent het lot van [slachtoffer]. Deze beide omstandigheden acht de rechtbank strafverzwarend.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 16 (zestien) jaren.