Henk Meijer

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
 
Henk Meijer
Leeftijd 27 jaar
Datum 24 maart 2011
Moordplaats Hoogeveen
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 9 jaar

Op donderdagmiddag 24 maart 2011 wordt rond 17:00 uur de 27-jarige Henk Meijer neergeschoten op de Fabrieksweg te Hoogeveen. Hulpdiensten rukken uit, en zelfs de traumahelicopter wordt opgeroepen. Alles ten spijt; Henk overlijdt ter plaatse.Verdachte

Er wordt een 48-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij zit nog steeds vast. Later wordt ook een 23-jarige vrouw uit Zeewolde aangehouden. Zij is inmiddels vrijgelaten.


Uitspraak

Rechtbank Assen, 18 oktober 2011

Verdachte en het slachtoffer hadden een zakelijk geschil over de onderhuur van een loods. Verdachte, die wist dat het slachtoffer zich die dag bij de betrokken loods bevond, is naar de loods gegaan. Verdachte wist dat het op een confrontatie kon uitlopen en heeft daarom een doorgeladen vuurwapen meegenomen. Tijdens de ontmoeting tussen beiden ontstond een woordenwisseling. Verdachte liep weg en hoorde voetstappen achter zich. Hij heeft daarop zijn pistool uit de broekzak gepakt en heeft zich omgedraaid. Vervolgens heeft hij op het zich op enige afstand van hem bevindende slachtoffer geschoten. De schotverwonding is het slachtoffer vrijwel direct fataal geworden.

Het handelen van verdachte - het onder medeneming van een doorgeladen vuurwapen een mogelijke confrontatie opzoeken, het zich er nadien niet aan onttrekken door weg te gaan en vervolgens op het slachtoffer te schieten- getuigt van een gebrek aan respect voor het leven en de gezondheid van een ander. Door deze doodslag is de rechtsorde ernstig geschokt. Dergelijk gewelddadig optreden in het openbaar is zeer bedreigend en versterkt de gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving. Aan de familie van het overleden slachtoffer is onherstelbaar groot verlies en groot verdriet toegebracht, zoals ook treffend is verwoord in de slachtofferverklaring van de moeder van het slachtoffer.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 9 jaar.Beeldmateriaal
Teruggeplaatst van "/Henk_Meijer"