weebly reliable statistics
Henk Hofker - Moordzaken
Henk Hofker

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
HenkHofker.jpg
 
Henk Hofker
Leeftijd 28 jaar
Datum 21 december 2009
Moordplaats Groningen
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Dood door schuld
Straf 3 jaar
ECLI ECLI:NL:RBGRO:2010:BM0845

Wiltje K. is op 21 december 2009 samen met zijn beste vriend Henk Hofker bij een kennis van hen. Het is gezellig, ze roken een jointje en spelen wat met twee vuurwapens. Ze halen de kogels eruit, en halen dan een paar keer de trekker over. Daarna doen ze de kogels weer in het wapen. Zo gaat het een paar keer; Kogels erin, kogels eruit. Op een gegeven moment staat Wiltje K. op, en gaat het vuurwapen af. Henk Hofker wordt vlak boven zijn oog geraakt en overlijdt.


Verdachte

Wiltje K. is kapot van de dood van zijn beste vriend, en geeft zichzelf aan bij de politie. Hij moet leven met het feit dat hij zijn beste vriend om het leven heeft gebracht.


Uitspraak

Rechtbank Groningen, 12 april 2010

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een tweetal zeer ernstig feiten, te weten dood door schuld en wapenbezit. Verdachte had op de fatale avond een tweetal geladen vuurwapens in zijn bezit. Verdachte is met deze wapens, samen met het latere slachtoffer naar de woning aan de Lierstraat gegaan. Daar werd, terwijl er een jointje werd gerookt, met het wapen gespeeld en "geklikt" en de kogels werden in en uit de wapens gehaald. Toen verdachte uiteindelijk samen met het latere slachtoffer weg wilde gaan en het wapen oppakte en nog één keer wilde "klikken", ging het wapen af. Het slachtoffer werd door een schot uit het, naar bleek inmiddels geladen, wapen van zeer nabij in het hoofd geraakt en is vrijwel onmiddellijk overleden.

Door verdachtes roekeloze gedrag heeft een 28-jarige man het leven verloren. Het handelen van verdachte heeft bij de nabestaanden onherstelbaar leed, verdriet en pijn teweeggebracht en hun leven wordt sindsdien hierdoor beheerst.


De rechtbank veroordeelt verdachte voor het bewezen- en strafbaar verklaarde tot: een gevangenisstraf voor de duur van 3 jaren.