weebly reliable statistics
Hassan Bouzerda - Moordzaken
Hassan Bouzerda

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Hassan Bouzerda
Leeftijd 61 jaar
Datum 24 maart 2005
Moordplaats Zeist
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 18 jaar
ECLI ECLI:NL:RBUTR:2006:AV7352

Op donderdag 24 maart 2005 vindt een vechtpartij plaats tussen twee families op het parkeerterrein van winkelcentrum de Clomp te Zeist. Hierbij wordt de 61-jarige Hassan Bouzerda neergestoken door een 40-jarige man. Hassan overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen.


Verdachte

Alle familieleden worden ter plekke aangehouden. De 40-jarige S.M. die de dodelijke steek heeft toegebracht is slechts twee weken uit de gevangenis.


Uitspraak

Rechtbank Utrecht, 23 maart 2006

Verdachte heeft op 24 maart 2005 met zijn broers zonder enige noodzaak bewust de confrontatie opgezocht met leden van de familie B. door zich met auto's naar de De Clomp te Zeist te begeven, voorzien van slagwapens, terwijl zij wisten dat slachtoffer 1 en een aantal van zijn zonen zich aldaar in de nabijheid van de moskee bevonden. Tijdens de openlijke geweldpleging die ontstond, in de bewezenverklaring onder 2 nader omschreven, heeft verdachte zonder meer zijn mes getrokken en slachtoffer 1 op buitengewoon lafhartige wijze ter hoogte van zijn schouder gestoken, als gevolg waarvan slachtoffer 1 ter plekke is overleden. Verdachte heeft door aldus te handelen blijk gegeven van een groot gebrek aan respect voor het leven van een medemens.

Verdachte heeft door zijn handelen de familie van slachtoffer 1 onherstelbaar en onbeschrijflijk leed toegebracht, met name de echtgenote en zijn kinderen. Dit blijkt ook uit de stukken waarin een gezin wordt beschreven dat worstelt om de draad van het leven weer op te pakken.

Verdachte heeft voorts slachtoffer 3 tot tweemaal toe in zijn rug gestoken. Bij het slachtoffer is hierdoor zodanig letsel veroorzaakt, dat hij een operatie heeft moeten ondergaan. De omstandigheid dat het slachtoffer het leven niet heeft verloren is een gelukkige, die geenszins aan verdachte is te danken. Algemeen bekend is dat slachtoffers van dergelijke levensbedreigende situaties nog lange tijd hinder kunnen ondervinden van psychische klachten in de vorm van onder andere angstgevoelens.

De rechtbank rekent het verdachte zwaar aan dat hij het bewezenverklaarde heeft begaan zeer kort nadat hij uit de detentie is ontslagen, te weten op 7 maart 2005, terwijl deze vrijheidsontneming eveneens verband hield met een gewelddadig treffen tussen leden van de beide families.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 (ACHTTIEN) JAREN.