Hamed Saddik

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Hamed Saddik 
Leeftijd  40 jaar 
Datum  1 januari 2006 
Moordplaats  Rotterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  14 jaar 


Hamed Saddik

Op maandagochtend 2 januari 2006 wordt in een woning aan de Schonebergerweg te Rotterdam het ontzielde lichaam gevonden van de 40-jarige Hamed Saddik. Hij is de avond ervoor bruut neergestoken, en daarna door zijn hoofd geschoten.


Verdachte

Op de plaats delict wordt DNA aangetroffen. Mede dankzij deze vondst kan een man worden aangehouden. Ook een medeverdachte wordt aangehouden. Beiden blijven zwijgen over het motief.


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 23 mei 2007

De verdachte heeft aan het leven van het slachtoffer een einde gemaakt door hem te steken en vervolgens, terwijl het slachtoffer door de steek tot in zijn hart reeds in hulpeloze toestand op de grond lag, heeft hij hem van zeer dichtbij door het hoofd geschoten. Dusdoende is het slachtoffer bij wijze van spreken “geëxecuteerd”. Door aldus te handelen heeft de verdachte het slachtoffer het meest fundamentele recht dat een mens kan hebben, te weten het recht op leven, ontnomen. Dit is een buitengewoon ernstig feit. Aan de nabestaanden van het slachtoffer is een onherstelbaar verlies en onnoemelijk veel leed toegebracht. Tevens is door dit delict, waarbij een man in de veilige omgeving van zijn woning is vermoord, de rechtsorde ernstig geschokt. Nu de verdachte over de toedracht van de moord heeft gezwegen, is een motief voor deze afschuwelijke daad onbekend gebleven. Een gebeurtenis als de onderhavige wekt gevoelens van afschuw, angst en onveiligheid in de samenleving. De rechtbank rekent de verdachte dit feit dan ook zwaar aan.

Op een dergelijk feit kan niet anders worden gereageerd dan met het opleggen van een gevangenisstraf van aanzienlijke duur.De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van 14 (veertien) jaar;Teruggeplaatst van "/Hamed_Saddik"