weebly reliable statistics
Grace Blommaert - Moordzaken.com
Grace Blommaert

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
GraceBlommaert.jpg
 
Grace Blommaert
Leeftijd 54 jaar
Datum 22 augustus 2010
Moordplaats Zoetermeer
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 22 jaar & TBS

Op zondag 22 augustus 2010 wordt de 54-jarige Grace Blommaert dusdanig mishandeld bij station Voorweg in Zoetermeer, dat zij later in het ziekenhuis komt te overlijden. Toevallige voorbijgangers vinden Grace zwaar gewond op het fietspad, en bellen de hulpdiensten.


Verdachte

De ex-vriend van Grace, Adam, is aangehouden en heeft een bekentenis afgelegd. Hij blijkt Grace opgewacht te hebben met een zelfgemaakt wapen.Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 18 februari 2011

Het door verdachte gepleegde feit kenmerkt zich door een koelbloedige voorbereiding en een al even koelbloedige maar tevens gruwelijke en weerzinwekkende uitvoering. Verdachte heeft het slachtoffer, met wie hij in 2007 drie à vier maanden een relatie heeft gehad, in 2010 op haar verjaardag, een datum die hij bewust had gekozen, meermalen op en in haar hoofd gestoken met één van de door hem vervaardigde wapens. Toen verdachte de indruk kreeg dat het gebruik van het wapen (nog) niet het door hem gewenste effect had, is hij met kracht met zijn hak op haar hoofd gaan stampen. Het slachtoffer heeft geen enkele kans gehad om het op haar uitgeoefende geweld te overleven. De rechtbank acht verdachte verminderd toerekeningsvatbaar.De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 22 jaren en gelast de terbeschikkingstelling van verdachte.
Beeldmateriaal