Gjin Ndreca

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Gjin "Gino"
Naam slachtoffer   Gjin Ndreca 
Leeftijd  39 jaar  
Datum  13 mei 2006 
Moordplaats  Rotterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  8 jaar* 


Gjin Ndreca

In de nacht van 12 op zaterdag 13 mei 2006 zit Gjin Ndreca samen met zijn toekomstige vrouw Hanneke H., haar zoon Matthew P. en een vriend van hem, Pim J. in de auto. Matthew schiet vanaf de achterbank plots een kogel door Gjin's hoofd. Moeder Hanneke blijft doorrijden. Een eindje verderop trekken ze Gjin uit de auto en schieten nog enkele malen op hem. Hierna leggen ze hem in de achterbak van de auto en rijden ze naar de Rotterdamse haven Rijnhaven, waar ze de auto in het water duwen.

Op 30 mei 2006 vinden brandweerlieden tijdens een proefduik de auto. Wanneer deze boven water wordt gehaald vinden zij in de kofferbak het lichaam van Gjin.


Verdachte

De zoon van Hanneke schoot Gjin dood omdat hij zijn moeder mishandelde. Ook hoorde hij via via dat Gjin na de bruiloft zijn moeder wilde uitprostitueren.


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 6 juni 2007

De verdachte heeft zich samen met haar medeverdachten, haar zoon [medeverdachte M.H. en diens vriend [medeverdachte P.J.], schuldig gemaakt aan de moord op het slachtoffer [slachtoffer], de partner van de verdachte. Terwijl deze vier personen in de auto zaten, is het slachtoffer door [medeverdachte M.H.] met een vuurwapen in het hoofd geschoten. Kort daarna schoten zowel [medeverdachte P.J.] als [medeverachte M.H.] nog meerdere keren op het lichaam van het slachtoffer.

De verdachte en haar medeverdachten hebben met het plegen van deze daad het slachtoffer het meest fundamentele recht, namelijk het recht op leven, ontnomen. Dat er mogelijk, enig tijd voorafgaand aan de autorit waarbij de dodelijke schoten zijn gelost, bedreigingen waren geuit door het slachtoffer jegens verdachte en haar zoon [medeverdachte M.H.], doet aan het vorenstaande niet af. Verdachte heeft door haar handelen de nabestaanden onherstelbaar leed aangedaan. Een dergelijk feit draagt een voor de rechtsorde zeer schokkend karakter en veroorzaakt daarnaast gevoelens van onrust, angst en onveiligheid in de samenleving.


* In hoger beroep krijgen ze alle drie 9 jaar cel. Helaas staan deze uitspraken niet (meer) online. De oude uitspraak van de rechtbank is hieronder te vinden.


Teruggeplaatst van "/Gjin_Ndreca"