weebly reliable statistics
Gert Kevelham - Moordzaken
Gert Kevelham

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Gert Kevelham
Leeftijd 63 jaar
Datum 14 augustus 2009
Moordplaats Hengelo
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 8 jaar
ECLI ECLI:NL:GHARN:2012:BY2909

Een ambulance reed over de Oldenzaalsestraat te Hengelo, toen één van de broeders een bebloede man voor de woning zag zitten, die niet aanspreekbaar was. De broeders ontfermden zich over deze man en troffen in het pand waarvoor de man zich bevond het levenloze lichaam van een 63-jarige Gert Kevelham aan. Hij was door messteken om het leven gebracht. De man die voor het pand zat is onderzocht door de ambulancebroeders en overgebracht naar het politiebureau en vervolgens aangehouden. Vermoedelijk verkeerde hij onder invloed van alcohol of drugs. Hij zal worden verhoord en in verzekering worden gesteld.


Verdachte

Bert G., de verdachte van de moord op Hengeloër Gert Kevelham blijft ontkennen iets met de zaak te maken hebben.


Uitspraak

Gerechtshof Arnhem, 13 november 2012

Verdachte heeft het slachtoffer met tweeëndertig steken in zijn hoofd, hals, romp en armen op wrede wijze om het leven gebracht. De schok moet groot zijn geweest dat het slachtoffer in zijn eigen woning – een plaats waar men zich bij uitstek veilig zou moeten voelen – is aangevallen door verdachte, die bevriend met het slachtoffer was.

Het opzettelijk benemen van het leven van een ander behoort tot de zwaarste categorie strafbare feiten die de wet kent. De rechtsorde wordt door dergelijke feiten ernstig geschokt. Op het vlak van levensdelicten bestaan geen landelijke oriëntatiepunten voor de straftoemeting. Naar het oordeel van het hof rechtvaardigt de ernst van het bewezenverklaarde, de jurisprudentie ter zake van vergelijkbare gevallen van doodslag in aanmerking genomen, de oplegging van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van lange duur.


Het hof veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van acht jaren.