weebly reliable statistics
Gabriëlle Cevat - Moordzaken
Gabriëlle Cevat

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
GabriëlleCevat.jpg
 
Gabriëlle Cevat
Leeftijd 28 jaar
Datum 10 juni 2008
Moordplaats Amstelveen
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 12 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:RBAMS:2009:BI5969

Op 9 juni 2008 rijdt de 49-jarige Franklin Falconi naar het huis van zijn ex-schoonouders. Franklin heeft al meerdere malen dreigende uitspraken gedaan over het vermoorden van zijn ex-vriendin en ex-schoonouders. Bij het huis aangekomen krijgt Franklin te horen dat zijn ex-vriendin niet bij haar ouders is. Daardoor wordt hij zo kwaad, dat hij enkele malen op de deur vuurt voor hij weer in zijn auto stapt en richting het huis van zijn ex-vriendin rijdt.

Als Franklin weer op weg is, wordt hij op de Piet de Winterlaan te staande gehouden door de 28-jarige agente Gabriëlle Cevat. Zij zag de man slingerend door Amstelveen rijden. Zodra Gabriëlle naast zijn auto staat, schiet Franklin haar dood.Verdachte

Franklin vervolgt zijn weg naar de woning van zijn ex, eveneens aan de Piet de Winterlaan. Franklin breekt in het huis in. De ex-vriendin is niet thuis. Franklin wordt aangehouden in het huis van zijn ex.

Franklin heeft al eerder vastgezeten voor ernstige geweldsmisdrijven.Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 2 juni 2009

Gelet op de ernst van de feiten, in samenhang bezien met het justitiële verleden van verdachte, kan niet worden volstaan met een andere straf dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeer lange duur.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren en gelast dat verdachte ter beschikking gesteld zal worden en beveelt dat hij van overheidswege verpleegd zal worden.