weebly reliable statistics
Gülsen Gür - Moordzaken
Gülsen Gür

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Vrouw.png
Gülsen Gür
Leeftijd 38 jaar
Datum 28 september 2004
Moordplaats Hengelo
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 13 jaar & 4 maanden
ECLI ECLI:NL:GHARN:2010:BN3079

Op dinsdagavond 28 september 2004, vlak voor middernacht, krijgt de vader van de 38-jarige Gülsen Gür een telefoontje van zijn schoonzoon, de dan 38-jarige Osman Ö. Osman meldt hem: “Vader, kom en zie je dochter, er komt bloed uit haar mond, zij is een hoer.”

Osman heeft zijn vrouw gewurgd in hun woning aan de Else Mauhsstraat te Hengelo. Pas omstreeks 00:45 uur worden de hulpdiensten gecontacteerd.Verdachte

Osman denkt dat Gülsen vreemd gaat. Dit blijkt ook uit casetterecorders die hij strategisch door het huis waren geplaatst. Hierop is ook een gesprek opgenomen tussen hem en Gülsen waarbij het over vreemdgaan gaat. Hij zegt daarin onder andere;

Als ik dat denk, als ik dat zie, als ik dat aantref, dan dood ik (je), punt uit! Dat zeg ik je, zo simpel is het. Dat is mijn mening. Ik zal doden. Ik kan niet in hetzelfde huis wonen als jij, ik kan zelf niet in (…) leven. Ik dood je. Punt uit.Uitspraak

Gerechtshof Arnhem, 9 april 2010

In de nacht van 28 op 29 september 2004 heeft de verdachte zijn echtgenote, een jonge vrouw en bovendien moeder van twee jonge kinderen, opzettelijk van het leven beroofd in haar eigen woning, waar ook haar kinderen aanwezig waren en lagen te slapen. De verdachte heeft kennelijk gehandeld uit wraak en gekwetst zelfgevoel, nadat de verdachte de opname van een door zijn vrouw gevoerd telefoongesprek had beluisterd waarbij geluiden te horen waren alsof zij een orgasme kreeg. Door aldus te handelen heeft verdachte blijk gegeven van een volstrekt gebrek aan respect voor het leven van zijn echtgenote. Verdachte heeft door zijn handelen aan de kinderen, andere familieleden en vrienden van het slachtoffer groot, onherstelbaar en onpeilbaar leed toegebracht. De twee jonge kinderen van het slachtoffer zullen de rest van hun leven moeten leven zonder hun moeder en met de wetenschap dat hun vader hun moeder om het leven heeft gebracht.

Het bewezenverklaarde en met name ook de wijze waarop de levensberoving is uitgevoerd, hebben een voor de rechtsorde schokkend karakter.

Verder neemt het hof in aanmerking dat de verdachte zich heeft onttrokken aan de door de rechtbank Almelo opgelegde schorsingsvoorwaarden. Voorts is de verdachte niet ter terechtzitting in hoger beroep verschenen. Deze omstandigheden maken het nog moeilijker voor de nabestaanden om het hen aangedane leed te verwerken.

Moord behoort tot de meest ernstige misdrijven die het Wetboek van Strafrecht kent en is naar zijn aard een misdrijf dat oplegging van een gevangenisstraf van zeer lange duur rechtvaardigt.


Het hof veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 13 (dertien) jaren en 4 (vier) maanden.