weebly reliable statistics
Frits Pleij - Moordzaken
Frits Pleij

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Frits Pleij
Leeftijd 73 jaar
Datum 9 november 2005
Moordplaats Vriezenveen
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 6 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:GHARN:2007:BA8480

Op woensdag 9 november 2005 wordt de 73-jarige Frits Pleij doodgeslagen in zijn woning aan de Aalscholver te Vriezenveen door een 21-jarige bekende.


Verdachte

Na de moord doet de dader een poging het huis te laten exploderen, door het gas open te draaien en waxinelichtjes aan te steken. Deze poging mislukt.

Na zijn aanhouding zegt de man in het verleden seksueel te zijn misbruikt door Frits. Dit is echter niet bewezen. De dader had voor de moord een ernstige ruzie met zijn ouders gehad.Uitspraak

Gerechtshof Arnhem, 8 juni 2007

Verdachte heeft gehandeld in een zeer agressieve bui en heeft daarbij geen enkel oog gehad voor het enorme en onherstelbare leed dat hij aan de nabestaanden heeft toegebracht. Voor deze door verdachte gepleegde feiten, waarvan met name het onder sub 1 bewezenverklaarde feit de rechtsorde in hoge mate schokt, past naar het oordeel van het hof slechts een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 jaar en gelast dat verdachte ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat de ter beschikking gestelde van overheidswege zal worden verpleegd.