weebly reliable statistics
Frans Loomeijer - Moordzaken
Frans Loomeijer

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
FransLoomeijer2.jpg
 
Frans Loomeijer
Leeftijd 45 jaar
Datum 18 juli 2009
Moordplaats Tilburg
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2014:3997

Op vrijdag 5 juni 2009 werd op klaarlichte dag Frans Loomeijer op straat geschoten. Het schietincident gebeurde aan de Tartinistraat in Tilburg, waar de 45-jarige Frans tegen zijn auto leunde en een shaggie rookte toen men het vuur op hem opende. Men heeft nog geprobeerd Frans te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.


Verdachten

Op dinsdag 8 september 2009 is een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden als verdachte van deze schietpartij. Een tweede Tilburger, 21 jaar oud, zit ook vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Frans Loomeijer.

De politiewoordvoerder zegt geen verdere details te kunnen verstrekken over de relatie tussen beide verdachten. Ook op de vraag of meerdere aanhoudingen nog zijn te verwachten, moet hij het antwoord schuldig blijven.

Op 14 maart 2011 vindt de rechtzaak plaats tegen de laatst vastzittende verdachte. De man wordt vrijgesproken. Het OM gaat in hoger beroep.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 3 oktober 2014

Verdachte heeft op 5 juni 2009, op klaarlichte dag, op de openbare weg en in aanwezigheid van vele getuigen onder wie een aantal kinderen, het slachtoffer [slachtoffer] met een vuurwapen doodgeschoten. Verdachte heeft daarmee een onomkeerbaar verlies teweeg gebracht en groot leed toegebracht aan onder meer de nabestaanden van het slachtoffer, die zich geconfronteerd zagen met de gewelddadige dood van een dierbare. Door te handelen zoals bewezen verklaard, heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan doodslag, één van de ernstigste misdrijven die het Wetboek van Strafrecht kent. Door een dergelijk delict wordt de rechtsorde zeer ernstig is geschokt; het brengt in de maatschappij gevoelens van onrust en onveiligheid te weeg. Daarnaast leidt een dergelijk feit tot vaak hevige en langdurige gevoelens van angst en onveiligheid bij getuigen, in het bijzonder waar het kinderen betreft.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) jaren.