weebly reliable statistics
Franklin Hanley - Moordzaken.com
Franklin Hanley

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
FranklinHanley.jpg
 
Franklin Hanley
Leeftijd 30 jaar
Datum 17 juli 2010
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 12 jaar


Op zaterdag 17 juli 2010 krijgt de 30-jarige Franklin Hanley onenigheid met twee mannen op de hoek van de Benthuizerstraat en de Zaagmolenstraat te Rotterdam. Franklin, die door vrienden ook wel 'Franco' wordt genoemd, wordt daarbij gestoken. Hij weet weg te komen, maar op het Pijnackerplein halen de twee mannen hem in en wordt hij wederom gestoken. Franklin zakt in elkaar en overlijdt.Verdachten

Vier mannen worden aangehouden. Twee van hen komen al snel vrij omdat zij niets met de steekpartij te maken blijken te hebben. De andere twee mannen, beiden 25 jaar, geven aan al langer ruzie met Franklin te hebben en leggen een bekentenis af.


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 22 april 2011

De verdachte heeft zich samen met zijn “zwager” schuldig gemaakt aan moord. Het slachtoffer is om het leven gebracht doordat hij diverse malen met messen in vitale delen van het lichaam is gestoken. Het slachtoffer was kansloos. Toen de verdachte en zijn mededader na de eerste serie messteken weer op het slachtoffer afgingen en opnieuw op hem instaken moet het slachtoffer de dood in de ogen hebben gezien.

Het slachtoffer was 30 jaar oud en bevond zich dus nog in de bloei van zijn leven. De verdachte en zijn mededader hebben hem dit leven ontnomen.

Ook heeft de gewelddadige dood van het slachtoffer een diepe wond geslagen in het leven van de nabestaanden van het slachtoffer en onherstelbaar groot leed veroorzaakt. De kinderen van het slachtoffer zullen zonder hun vader verder moeten leven. De moeder van het slachtoffer zal haar zoon moeten missen.

De steekpartij vond plaats op straat, aan het begin van een zomeravond, toen er nog vrij veel mensen buiten waren. Het slachtoffer, dat hevig bloedde, is ook op straat overleden. Ook voor omstanders en omwonenden moet dit gebeuren daarom aangrijpend zijn geweest. Daarnaast worden door een dergelijk feit algemene gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving sterk aangewakkerd. De rechtsorde is dan ook ernstig geschokt door dit zeer gewelddadige feit.

Op een dergelijk feit kan niet anders worden gereageerd dan met het opleggen van een gevangenisstraf van een zeer aanzienlijke duur.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) jaar.

De mededader krijgt eveneens 12 jaar cel.