weebly reliable statistics
Frank Hermsen - Moordzaken
Frank Hermsen

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
FrankHermsen.jpg
 
Frank Hermsen
Leeftijd 19 jaar
Datum 21 november 2004
Moordplaats Nijkerkerveen
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Mishandeling met de dood ten gevolg
Straf 2½ jaar
ECLI ECLI:NL:RBARN:2005:AT6707

In de nacht van zaterdag op zondag 21 november 2004 fietst de 19-jarige Frank Hermsen op het fietspad langs een discotheek waar enkele jongeren staan. Een van deze jongeren staat gedeeltelijk op het fietspad, en Frank raakt deze jongeman. De jongen roept naar Frank, en hij stopt. De man tegen wie hij aanbotste geeft hem twee harde klappen tegen het hoofd. Frank overlijdt ter plaatse aan hersenletsel.


Verdachten

De man wordt aangehouden.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 3 juni 2004

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een zware mishandeling, de dood ten gevolge hebbend. Verdachte heeft, nadat hij een bezoek had gebracht aan een discotheek en daarbij alcohol had gedronken, buiten die discotheek tegen een voorbijganger, die al fietsend verdachtes schouder raakte, hierover een opmerking gemaakt. Vervolgens is er een vechtpartij ontstaan waarbij verdachte de jongen één of meerdere klappen heeft gegeven tegen zijn hoofd, ten gevolge waarvan een scheur in zijn basale hersenslagader is ontstaan. Het slachtoffer is hierdoor komen te overlijden.

Het betreft hier een zeer ernstige mishandeling zonder enige aanleiding van betekenis. De fatale afloop heeft het slachtoffer het grootste goed, namelijk zijn leven, ontnomen. Voor de nabestaanden heeft het feit onnoemelijk leed veroorzaakt. Tevens draagt een dergelijk feit naar het oordeel van de recht-bank in hoge mate bij tot gevoe-lens van onrust en onveilig-heid van personen die zich willen begeven in het uitgaansleven.

Uit het uittreksel uit het algemeen documentatieregister blijkt dat verdachte eerder ter zake van mishandeling en openlijke geweldpleging, met zwaar lichamelijk letsel als gevolg, is veroordeeld.



De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van zesendertig (36) maanden. Bepaalt dat van deze gevangenisstraf zes (6) maanden niet zullen worden tenuitvoergelegd, ten-zij de rechter later anders mocht gelasten.