weebly reliable statistics
Floor Garst - Moordzaken
Floor Garst

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
FloorGarst.jpg
 
Floor Garst
Leeftijd 20 jaar
Datum 25 december 2005
Moordplaats Deventer
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Mishandeling met de dood ten gevolg
Straf 4 jaar
ECLI ECLI:NL:RBZLY:2006:AW4785

In de nacht van zaterdag op zondag 25 december 2005 fietsen de 20-jarige Floor Garst en zijn vriendin over het Churchillplein te Deventer, als zij worden aangesproken door enkele jongens. De twee stoppen, en krijgen een woordenwisseling met de drie. Een van de drie mannen, de dan 22-jarige Kevin U., slaat Floor hard op zijn hoofd. Hierdoor komt Floor ongelukkig ten val, met zijn hoofd op de stoep. Hij overlijdt aan hersenletsel.


Verdachte

Opsporing verzocht besteedt aandacht aan de zaak. Hierop melden de jongens zich bij de politie. Twee worden al snel vrijgelaten, Kevin U. blijft vastzitten. Kevin heeft zich in het verleden vaker schuldig gemaakt aan geweldsmisdrijven.


Uitspraak

Rechtbank Zwolle, 27 april 2006

Verdachte heeft in een periode van 3 maanden een drietal mishandelingen gepleegd, die alle werden gekenmerkt door het compleet zinloze karakter ervan. Zonder enige aanleiding heeft verdachte een vuistslag uitgedeeld dan wel geschopt. De mishandeling van Floor Garst op 25 december kende met de dood van [slachtoffer] een uitermate tragische afloop en heeft de nabestaanden onnoemlijk veel leed berokkend. De rechtsorde is door deze gebeurtenis ernstig geschokt. De rechtbank rekent het verdachte ernstig aan dat het anderhalve week geduurd heeft eer hij zich - niet uit eigen beweging – bij de politie heeft gemeld. Een (deels) onvoorwaardelijke gevangenisstraf is dan ook alleszins gerechtvaardigd.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 4 jaren.


Van de gevangenisstraf zal een gedeelte, groot 2 jaren, niet worden tenuitvoergelegd, tenzij de rechter later anders mocht gelasten op grond van het feit dat de verdachte zich voor het einde van een proeftijd van 2 jaren aan een strafbaar feit heeft schuldig gemaakt of gedurende die proeftijd de hierna te melden bijzondere voorwaarde niet heeft nageleefd.


Later wordt de proeftijd omgezet in straftijd, omdat Kevin zich niet aan de afspraken hield.


Links

Site met feiten en ter nagedachtenis over/van Floor Garst