Flavio Fadda

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
De auto van Flavio
Naam slachtoffer   Flavio Fadda 
Leeftijd  20 jaar  
Datum  11 maart 2008 
Moordplaats  Tilburg 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  12 jaar 


Flavio Fadda

Op 11 maart 2008 rijdt de 20-jarige Flavio Fadda met zijn vriendin richting de Van Limburg Stirumlaan te Tilburg. Zij hebben daar een afspraak met de ex-vriend van Flavio's vriendin, Toon D., om de omgangsregeling die zij hebben getroffen voor hun dochter te bespreken.

Beide auto's staan naast elkaar geparkeerd met de voorkant in de richting van de Ringbaan West te Tilburg en via de geopende portierramen wordt op min of meer verhitte toon door Toon en zijn ex gesproken over de dochter.

Als een medepassagier van Toon in de inmiddels emotioneel oplopende discussie wordt betrokken door de vriendin van Flavio ontstaat er tussen eerstgenoemde en Flavio een woordenwisseling waarop beiden het voertuig verlaten en voor de auto's met elkaar in gevecht raken. De medepassagier krijgt bij dit kortdurende treffen rake klappen, loopt schouderletsel op en komt op de grond terecht. Na het gevecht is Flavio weer in de auto gaan zitten. Direct daarna is Toon naar de auto van Flavio gelopen, heeft zijn geladen pistool getrokken en heeft aan de passagierskant door het gesloten portierraam zes keer op Flavio geschoten. Van deze zes kogels hebben er vijf het lichaam van Flavio geraakt. Ten gevolge van deze verwondingen is hij overleden. De vriendin van Flavio is door een van de kogels geraakt in het rechteronderbeen terwijl zij zich bevond op de passagiersstoel.


Verdachte

De 23-jarige Toon D. wordt aangehouden. Het OM eist 18 jaar tegen hem. Toon D. is eerder betrokken geweest bij een schietincident, welke plaats had in restaurant Argentina in Tilburg. Hij is hiervoor nooit aangehouden.Uitspraak

Rechtbank Breda, 21 juli 2009

De ware toedracht van het schietincident blijft onduidelijk. Verdachte heeft zich ten tijde van het bewezenverklaarde kennelijk geen rekenschap gegeven van de mogelijke nadelige gevolgen voor anderen.

Over de persoonlijke omstandigheden van verdachte is weinig bekend geworden. Verdachte weigerde mee te werken aan een gedragskundig onderzoek bij het Pieter Baan Centrum (PBC). Hij wenste geen enkele keer een gesprek met een onderzoeker aan te gaan.

De rechtbank heeft in aanmerking genomen het uitgebreide strafblad van verdachte dat voornamelijk vermogensdelicten omvat en enkele kleinere geweldsdelicten.

De rechtbank zal verdachte veroordelen tot een gevangenisstraf van 12 jaar.Teruggeplaatst van "/Flavio_Fadda"