weebly reliable statistics
Fengxia Jiao - Moordzaken.com
Fengxia Jiao

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Fengxia Jiao
Leeftijd 41 jaar
Datum 29 september 2004
Moordplaats Nijswiller
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 6 jaar


Op woensdag 29 september 2004 heeft de 41-jarige Fengxia Jiao een woordenwisseling met Gang L. Gang vindt dat Fengxia te luidt praat, en gooit haar op het bed. Als zij begint te schreeuwen drukt hij de keel van Fengxia dicht, waardoor zij komt te overlijden.

Na de dood van Fengxia dumpen Gang en zijn vrouw Ming het lichaam in een maisveld.


Verdachte

Zowel Gang als Ming kunnen nog dat jaar worden aangehouden. Ming pleegt zelfmoord in gevangenis in januari 2005.Uitspraak

Rechtbank Maastricht, 18 juli 2005


Naar het oordeel van de rechtbank kan niet worden volstaan met een andere of lichtere sanctie dan een straf welke onvoorwaardelijke vrijheidsbeneming voor de hierna te vermelden duur met zich brengt. Daarbij is rekening gehouden met: - de ernst van het bewezen verklaarde in verhouding tot andere strafbare feiten, alsmede het belang van een juiste normhandhaving, - het gewelddadig karakter van het bewezen verklaarde en de maatschappelijke onrust die mede daarvan het gevolg is, alsmede - de manier waarop de verdachte na het plegen van het feit zich met behulp van een ander heeft ontdaan van het stoffelijk overschot van het slachtoffer.

De rechtbank overweegt daarbij dat verdachte er niet voor heeft teruggedeinsd de schuld af te schuiven op zijn, inmiddels overleden, medeverdachte.De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van 6 jaren.