Erkan Yildiz

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Erkan
Naam slachtoffer   Erkan Yildiz 
Leeftijd  29 jaar  
Datum  8 februari 2007 
Moordplaats  Amsterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  10 jaar 


Erkan Yildiz

Op 8 februari 2007 werkt de 29-jarige Erkan Yildiz in zijn avondwinkel 'La Nuit' te Amsterdam, als er twee jongemannen waarvan één met getrokken pistool, zijn zaak binnenstormen. Erkan's winkel is al drie keer eerder overvallen, en hij is het helemaal zat, en hij gaat de worsteling aan met de mannen. Hierbij gaat het pistool af, en Erkan wordt in het hoofd geraakt.

De man met het pistool trekt daarop hard aan de ketting van Erkan, om hem van z'n nek te krijgen. Dit lukt echter niet zo makkelijk, dus wordt het lichaam van Erkan enkele meters door de winkel gesleurd alvorens de ketting los raakt. Hierna vluchten de mannen. Erkan overlijdt ter plekke.


Verdachten

Al snel worden de 25-jarige Gino P. en de 23-jarige Orville K. aangehouden. Gino is degene die het schot heeft gelost, Orville was zijn mededader.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 13 december 2007

De gevolgen van een levensdelict en beroving als in de onderhavige situatie blijven echter niet beperkt tot de naaste familieleden en slachtoffers. Door het handelen van verdachte en zijn mededader nemen de gevoelens van onveiligheid in de samenleving sterk toe. Dat geldt meer in het bijzonder voor diverse kleine ondernemers, die zich tegen dergelijke gewelddadige berovingen niet of nauwelijks kunnen beschermen.

De rechtbank zal vanwege het blanco strafblad van verdachte en het feit dat hij niet welbewust het dodelijke schot heeft gelost, geen hogere straf opleggen dan de officier van justitie heeft geëist.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 10 (tien) jaren.


Zijn mededader, Orville K., krijgt eveneens 10 jaar in hoger beroep.