weebly reliable statistics
Eric Holland - Moordzaken.com
Eric Holland

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Eric Holland
Leeftijd 43 jaar
Datum 28 oktober 2010
Moordplaats Almelo
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 6 jaar & TBS

Op donderdagochtend 28 oktober 2010 meldt Bianca K. zich op het politiebureau, met de mededeling dat haar partner dood in hun woning aan de Constantijn Huygensstraat te Almelo ligt. Agenten gaan polshoogte nemen, en vinden daar de 43-jarige Eric Holland. Hij is met een hamer doodgeslagen.


Verdachte

Bianca wordt op het politiebureau aangehouden. Eric en Bianca hadden volgens buurtbewoners regelmatig ruzie.


Uitspraak

Rechtbank Almelo, 13 maart 2012

Verdachte heeft haar toenmalige, nog betrekkelijk jonge partner op een zeer gewelddadige en gruwelijke manier om het leven gebracht. Zij heeft het slachtoffer minstens twaalf maal met een hamer op of tegen hoofd geslagen tengevolge waarvan het slachtoffer is overleden. Met haar handelwijze heeft verdachte een onherstelbare inbreuk gemaakt op het meest fundamentele recht van de mens, namelijk het recht op leven. Door de bewezenverklaarde doodslag is bij de directe familie van het slachtoffer waaronder zijn zoons, ouders en overige familieleden, een onomkeerbaar verlies teweeggebracht, hetgeen nog eens is verwoord in de door een zus van het slachtoffer namens de familie ter terechtzitting afgelegde slachtofferverklaring. Het ernstige gevolg van het bewezenverklaarde en de wijze waarop de levensberoving is uitgevoerd, hebben een voor de rechtsorde schokkend karakter en brengen in de samenleving in het algemeen en in de directe omgeving van het slachtoffer in het bijzonder, gevoelens van angst en onveiligheid teweeg.

Doodslag zoals in het onderhavige geval bewezenverklaard, behoort tot de meest ernstige misdrijven die het Wetboek van Strafrecht kent en is naar zijn aard een misdrijf dat oplegging van een gevangenisstraf van lange duur rechtvaardigt.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 jaar en gelast de terbeschikkingstelling van verdachte.