Emad Medani Elnour

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Emad Medani Elnour 
Leeftijd  38 jaar 
Datum  13 november 2005 
Moordplaats  Groningen 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  15 jaar 


Emad Medani Elnour

Op zondag 13 november 2005 loopt de 38-jarige Emad Medani Elnour door de Nieuwstad te Groningen, als hij Engin C. tegenkomt, van wie hij nog geld tegoed heeft. Emad spreekt Engin hierop aan. Engin pakt een pistool, en schiet Emad dood.


Verdachte

Engin blijft volhouden dat het geen moord, maar doodslag betreft. De rechtbank kan Engin's versie van het verhaal niet voor waarheid aannemen, en veroordelen hem voor moord.Uitspraak

Rechtbank Groningen, 19 december 2006

Verdachte heeft 's avonds op de openbare weg, vlakbij een café, met een vuurwapen het slachtoffer doelbewust en in koelen bloede neergeschoten, waarbij het slachtoffer vrijwel direct aan zijn verwondingen is overleden. Verdachte heeft door zijn handelen op de meest grove en onomkeerbare wijze inbreuk gemaakt op het leven van een jonge man, waardoor onherstelbaar en levenslang leed is toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer, hetgeen ook blijkt uit de indrukwekkende slachtofferverklaring die door de partner van het slachtoffer, mede namens zijn broer, is opgesteld. Gelet op het kennelijke motief, te weten dat verdachte door Emad Medani Elnour werd gemaand tot betaling, is het voor de rechtbank onbegrijpelijk en buiten alle proporties dat verdachte ertoe is gekomen een conflict hierover middels toepassing van het meest grove geweld te beslechten. De rechtbank rekent verdachte aan dat hij de bewuste avond berekenend te werk is gegaan. Pogingen van een vriend om dit grote kwaad te voorkomen zijn door verdachte afgeslagen; de vriend mocht zich niet bemoeien met de zaken van verdachte. Direct nadat verdachte de schoten richting Emad Medani Elnour had gelost, heeft hij zich omgekeerd en een kennis het vuurwapen in de hand gedrukt, en deze kennis gemaand het wapen weg te maken. Er was op dat moment bij verdachte geen sprake van een moment van compassie of berouw, zoals dit ook niet naar voren komt uit zijn gedrag in de rest van de bewuste nacht.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaar.


Teruggeplaatst van "/Emad_Medani_Elnour"