weebly reliable statistics
Elvira de Ridder - Moordzaken
Elvira de Ridder

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
ElviradeRidder2.jpg
 
Elvira de Ridder
Leeftijd 16 jaar
Datum 19 augustus 2005
Moordplaats Breda
Moordwijze Voertuig
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 8 jaar
ECLI ECLI:NL:RBBRE:2005:AU8184

Op vrijdagavond 19 augustus 2005 is de 16-jarige Elvira de Ridder op haar fiets onderweg naar huis, vanaf haar werk. Op de kruising van de Tuinzigtlaan met de Acaciastraat wordt zij aangereden door een auto, die met hoge snelheid verder rijdt. Elvira overlijdt ter plaatse aan haar verwondingen.


Dader

De 22-jarige bestuurder van de auto, Cor H. is stomdronken na het drinken van een fles wodka. Hij wordt later aangehouden als hij een poging doet sporen van de aanrijding van zijn auto weg te wassen. Cor H. is eerder ook al gestraft voor het rijden onder invloed.Uitspraak

Rechtbank Breda, 15 december 2005

Verdachte heeft zich in een auto begeven, terwijl hij wist dat hij niet tot goed besturen in staat was. De rechtbank acht het gedrag van verdachte, met name gelet op de absurd grote hoeveelheid alcohol, volstrekt onverantwoordelijk, waardoor hij de dood van een toevallige passant op de koop toe heeft genomen. Daar komt nog bij dat hij, toen hij merkte dat hij iemand geraakt had, niet is gestopt om hulp te bieden. Integendeel zelfs: hij heeft zijn lichten uitgedaan en is met hoge snelheid weggereden. Ook tijdens een telefoongesprek met [getuige] geeft verdachte geen blijk van spijt, maar geeft hij aan dat hij snel moet ophangen omdat hij wordt gezocht.

Door de wijze waarop Elvira is omgekomen, is de samenleving geschokt. Vooral de nabestaanden zijn ernstig getroffen door de dood van Elvira. De ouders van Elvira is overkomen wat voor iedere ouder een nachtmerrie is: een kind dat niet terug komt van school of werk omdat het door toedoen van een ander om het leven is gekomen. Voor haar ouders en vrienden is het bijzonder moeilijk een dergelijk zwaar verlies te dragen. Het verdriet is zo mogelijk echter nog zwaarder voor het gehandicapte zusje van Elvira, voor wie Elvira de steun en toeverlaat was.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 (acht) jaren.