Elvin Del Carmen

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Elvin Del Carmen 
Leeftijd  25 jaar  
Datum  5 januari 2007 
Moordplaats  Rotterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  24 jaar 


Elvin Del Carmen

Op vrijdag 5 januari 2007 vindt er een vechtpartij plaats in café Marras te Rotterdam, waarbij de 33-jarige Brian R. klappen krijgt. Brian belt drie vrienden, en draagt hen op wapens mee te nemen. Als de vrienden arriveren, wachten zij buiten het café. Wanneer hij een man het café uit ziet lopen waarvan hij denkt dat hij betrokken was bij de vechtpartij, schiet hij deze man neer. Een kennis van de man wordt niet geraakt en weet te ontkomen.

Brian en zijn vrienden stappen in de auto en gaan rondrijden. Op de kruising van de Veerlaan en de Sumatraweg zien zij rond 03:55 uur de 25-jarige Elvin Del Carmen lopen. Brian stapt uit de auto en schiet op Elvin. Hierna maken de mannen dat ze wegkomen.


Elvin wordt naar het ziekenhuis gebracht, maar overlijdt dezelfde dag aan zijn verwondingen.Verdachten

De politie heeft in eerste instantie geen idee wie de moord en de poging tot moord op zijn geweten heeft. Tot in februari 2007 een vrouw van haar fiets wordt getrokken en verkracht. De man wordt gepakt, en zijn DNA komt overeen met DNA gevonden op het lichaam van Elvin.Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 3 oktober 2008

Verdachte heeft Elvin Del Carmen opzettelijk en met voorbedachte raad om het leven gebracht. Voorts heeft verdachte kort daarvoor opzettelijk en met voorbedachte raad getracht twee mannen te doden door met een vuurwapen op hen te schieten. Het is niet aan verdachte te danken dat de twee mannen het gebeuren hebben overleefd. Met een schot uit zijn pistool heeft verdachte aan Elvin Del Carmen het meest kostbare bezit - het leven - ontnomen. Hij heeft met de koelbloedige moord de nabestaanden onbeschrijfelijk en onherstelbaar leed toegebracht.

Daarnaast heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan de brute verkrachting van een vrouw, die weloverwogen is begaan na het plegen van de eerdergenoemde feiten.

Deze handelwijze van verdachte vormt een ernstige aantasting van de lichamelijke integriteit van het slachtoffer en heeft geleid tot ernstige psychische gevolgen bij haar.

Het hoeft geen betoog dat door een dergelijke koelbloedige levensontneming, de pogingen daartoe en de brute verkrachting de rechtsorde ernstig wordt geschokt. De feiten hebben zich alle op de openbare weg afgespeeld. Dergelijke ernstige delicten voeden bovenal gevoelens van onveiligheid in de samenleving.

De moord en de verkrachting, waarbij sprake is van ongebreidelde machtsuitoefening door verdachte, worden beheerst door onverklaarbaar geweld.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van 24 (vierentwintig) jaren;Teruggeplaatst van "/Elvin_Del_Carmen"