weebly reliable statistics
Eduard Boshuizen - Moordzaken.com
Eduard Boshuizen

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
EduardBoshuizen.jpg
 
Eduard Boshuizen
Leeftijd 65 jaar
Datum 13 mei 2010
Moordplaats Nijmegen
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 9 jaar & TBS

Op donderdag 13 mei 2010 wordt de slechthorende Eduard Boshuizen doodgestoken in zijn woning aan de Vossenlaan te Nijmegen.Verdachten

Een oud TBS'er (44) en zijn vriendin (46) worden een paar dagen na de moord aangehouden. Het motief is mogelijk geld.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 26 juni 2011

De rechtbank acht bewezen dat de verdachten, een man en een vrouw, in de nacht van 12 op 13 mei 2010 in Nijmegen het latere slachtoffer twee keer in zijn woning hebben bezocht. De eerste keer hadden zij de bedoeling om de auto van het slachtoffer weg te nemen. In de woning werden medicijnen van de vrouw in het bier van het slachtoffer gedaan. Toen het slachtoffer naar boven ging om te slapen, hebben de man en de vrouw de auto van het slachtoffer weggenomen en aan een drugsdealer gegeven in ruil voor cocaine. Later in de nacht zijn de man en de vrouw teruggegaan naar de woning van het slachtoffer. De vrouw heeft de handen van het slachtoffer, dat nog boven op zijn bed lag, aan elkaar vastgebonden. Vervolgens hebben de man en de vrouw het slachtoffer naar de badkamer gesleept en in een met water gevulde bad gegooid. Daar heeft de man het hoofd van het slachtoffer onder water geduwd en is de vrouw op het slachtoffer gaan zitten om hem onder water te houden. Uiteindelijk is het slachtoffer in het bad met een mes om het leven gebracht. De rechtbank is van oordeel dat de handelingen van de man en de vrouw die voorafgingen aan het steken van het slachtoffer gericht waren op de dood van de verdachte. Daarom acht de rechtbank bewezen dat de man en de vrouw met voorbedachte raad hebben gehandeld en ook dat zij het slachtoffer met opzet hebben gedood. Dat niet duidelijk is geworden wie van hen uiteindelijk het mes heeft gehanteerd, maakt dat niet anders. De rechtbank gaat derhalve niet mee in het verzoek van beide advocaten om hun clienten vrij te spreken. Verder heeft de rechtbank bewezen geacht dat de vrouw op 13 mei 2010 een huisgenoot met een mes of een vork in zijn schouder heeft gestoken.


De rechtbank legt aan beide verdachten een gevangenisstraf op voor de duur van 9 jaren, met aftrek van de tijd die zij in verzekering en in voorarrest hebben doorgebracht. Daarnaast legt de rechtbank aan beide verdachten de maatregel van terbeschikkingstelling op. Omdat voor beide daders een behandeling geadviseerd is, beveelt de rechtbank ook dat zij van overheidswege zullen worden verpleegd.