weebly reliable statistics
Demet Uslu - Moordzaken.com
Demet Uslu

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
DemetUslu.jpg
 
Demet Uslu
Leeftijd 40 jaar
Datum 4 maart 2010
Moordplaats Hoogezand
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar


Op donderdagochtend 4 maart 2010 meldt Nurullah O. zich op het politiebureau met de mededeling dat hij zijn ex-vrouw iets heeft aangedaan. Wanneer de politie een kijkje neemt in de woning aan de Pieter Langendijkstraat te Hoogezand, vinden zij het ontzielde lichaam van de 40-jarige Demet Uslu. Haar keel is doorgesneden.


Dader

De 45-jarige Nurullah O. is aangehouden. Hij zou het niet hebben kunnen verkroppen dat Demet de relatie voorgoed wilde beëindigen. De kinderen van de twee, 7 en 9 jaar oud, waren op het moment van de moord op hun moeder niet thuis.


Uitspraak

Rechtbank Groningen, 10 november 2011

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt een ernstig strafbaar feit, doodslag. Op 4 maart 2010 is verdachte naar de woning van zijn ex-echtgenote toegegaan. Blijkens de verklaring van verdachte wilde het slachtoffer verdachte niet binnen laten, maar is hij de woning wel binnen gegaan en heeft het slachtoffer in haar eigen woning met meerdere meststeken om het leven gebracht. De wijze waarop de verdachte dit feit heeft gepleegd, is gruwelijk en gewelddadig. Uit het eerder genoemde rapport van het NFI blijkt dat het letsel dat het slachtoffer aan haar handen had, past bij afweerletsel. De laatste minuten van het leven van het slachtoffer moeten voor haar dan ook zeer angstig zijn geweest. De rechtbank neemt het verdachte voorts kwalijk dat hij de nabestaanden van het slachtoffer heeft gebeld en hen op een ongepaste wijze heeft gezegd dat zij binnen enkele dagen een “cargo” konden ophalen in Ankara, hiermee naar het oordeel van de rechtbank doelend op het slachtoffer. Ook de wijze waarop verdachte na het steken van het slachtoffer heeft gehandeld, getuigt niet van respect voor het slachtoffer en van berouw. In plaats van het onmiddellijk hulp zoeken voor het slachtoffer door bijvoorbeeld 112 te bellen heeft verdachte ervoor gekozen te bellen met zijn broer in verband met een zakelijke aangelegenheid. Door zijn handelen heeft verdachte de nabestaanden van het slachtoffer veel leed berokkend en de kinderen hun moeder ontnomen. Het opzettelijk benemen van het leven behoort tot de zwaarste strafbare feiten die het Wetboek van Strafrecht kent. Een langdurige vrijheidsstraf voor een dergelijk zeer ernstig feit acht de rechtbank passend en geboden.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren.


Links

Online Condoleance Register ter nagedachtenis aan Demet Uslu