weebly reliable statistics
Davinder Rai Singh - Moordzaken
Davinder Rai Singh

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
DavinderRaiSingh.jpg
 
Davinder Rai Singh
Leeftijd 30 jaar
Datum 18 augustus 2013
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf Beiden 5 jaar
ECLI ECLI:NL:GHDHA:2015:2221

Op zondagavond 18 augustus 2013 krijgt Davinder Rai Singh ruzie met twee mannen die zijn verloofde thuisbrengen vanuit de kroeg. Zij stuurt de ruziemakers het huis uit en de gang op. Kort daarna komen de mannen terug, zonder Davinder. Die wordt een aantal verdiepingen lager dood gevonden op de binnenplaats van het wooncomplex. Hij is overleden aan hersenletsel.


Verdachte

De twee mannen, Rano G. (26) en Rajeev J. (29) worden aangehouden en zitten op het moment van schrijven nog altijd vast.


Uitspraak

Gerechtshof Den Haag, 18 augustus 2015

De verdachte heeft zich samen met zijn mededader schuldig gemaakt aan doodslag. De verdachte en zijn mededader hebben zich samen tegen het slachtoffer opgedrongen en hem de hoek ingedreven. De verdachte en zijn mededader hebben het slachtoffer zodanig geschopt en geslagen, dat als gevolg daarvan het slachtoffer door een ruit naar beneden is gevallen en is komen te overlijden. Nadat het slachtoffer door het raam naar beneden is gevallen, hebben de verdachte en de medeverdachte zich niet meer om het slachtoffer bekommerd, noch via 112 of anderszins hulp ingeroepen. Zij gaan in plaats daarvan de woning van de verloofde van het slachtoffer binnen en gaan, nadat zij nog een potje hebben gekaart, slapen. De verdachte heeft zich aldus schuldig gemaakt aan één van de ernstigste misdrijven en heeft – samen met zijn mededader - het slachtoffer zijn meest fundamentele recht, namelijk het recht op leven, ontnomen. Hij heeft bovendien de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed aangedaan.