weebly reliable statistics
Dave Hanssen - Moordzaken
Dave Hanssen

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
DaveHanssen.jpg
 
Dave Hanssen
Leeftijd 31 jaar
Datum 4 januari 2008
Moordplaats Kerkrade
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf Geen; Noodweer

Op 4 januari 2008 brengt Roy den D. wat spullen naar zijn kelderbox. Hij zet de spullen neer, draait zich om, en ziet daar tot zijn grote schrik twee gewapende mannen staan. Hij wil vluchten, maar de mannen houden hem tegen en sommeren hem op een stoel, die in de kelderbox staat, te gaan zitten. Wanneer Roy dit niet doet, slaat en schopt de kleinste van de twee mannen Roy diverse malen.

De grotere man vuurt zijn wapen af, en hierna onstaat een worsteling waarbij Roy den D. het wapen van een van zijn belagers weet af te pakken. In blinde paniek schiet Roy rechts en links om zich heen. Een van de belagers, de 31-jarige Dave Hanssen, wordt hierbij dodelijk getroffen. Roy den D. weet in de ontstane commotie weg te komen.


Verdachten

Dave verdacht Roy ervan geld van hem te hebben gestolen, en wilde Roy aan het praten krijgen die 4 januari 2008. Roy meldt zichzelf bij de politie en wordt aan hoofdwonden behandeld in het ziekenhuis.

De vriend van Dave, de tweede belager, zal later 3 jaar cel krijgen voor zijn aandeel in het geheel.


Uitspraak

Roy den D. wordt doodslag ten laste gelegd, maar wordt vrijgesproken van rechtspraak, omdat Justitie van oordeel is dat het hier noodweer betrof.