weebly reliable statistics
Cor van Tilburg - Moordzaken.com
Cor van Tilburg

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Cor van Tilburg
Leeftijd 53 jaar
Datum 25 juli 2011
Moordplaats Aalsmeer
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 7 jaar


Op maandagavond 25 juli 2011 wordt de 53-jarige Cor van Tilburg doodgestoken door zijn vrouw Gerdie in hun woning aan de Koolwitjestraat te Aalsmeer. Na de moord rent Gerdie in paniek naar buiten en roept: 'Help, ik heb mijn man doodgestoken!'


Verdachte

Gerdie wordt aangehouden. Zij zit nog steeds vast.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 23 maart 2012

Verdachte heeft op 25 juli 2011 haar echtgenoot [slachtoffer] in hun gezamenlijke woning om het leven gebracht door een mes in zijn borst te steken. Voorafgaand hadden verdachte en het slachtoffer ruzie, waarbij met mobiele telefoons, een asbak en bier is gegooid. Het slachtoffer is vrijwel direct, nadat hij in de borst was gestoken, ter plaatse overleden. Verdachte heeft zich aldus schuldig gemaakt aan een ernstig levensdelict. Verdachte heeft door haar handelen een einde gemaakt aan het leven van een 53-jarige man. Het droevige van deze gebeurtenis is dat een ruzie onder invloed van alcohol deze reactie van verdachte met zo een tragisch en onherroepelijk gevolg voor het slachtoffer heeft doen ontstaan.

De rechtbank neemt in ogenschouw dat verdachte door eigen toedoen haar echtgenoot, waarmee zij naar eigen zeggen een stabiele relatie had en van wie zij veel hield, heeft verloren. Nu zal zij met dat gemis en de wetenschap dat zij daarvan de veroorzaker is, verder moeten leven. Voorts heeft verdachte direct nadat zij het slachtoffer had gestoken verklaard dat zij veel spijt had van haar eigen handelen. Die spijt heeft verdachte ook ter zitting verbaal en non-verbaal geuit.

Niet alleen voor verdachte zelf, maar ook voor de buurtbewoners moet het gebeuren een enorme shock zijn geweest doordat verdachte op straat heeft geschreeuwd dat zij haar man had gestoken. Daarop zijn buurtbewoners te hulp geschoten en een deel van de buurtbewoners is de woning ingegaan, heeft het slachtoffer gezien en hulp aan hem verleend. Een dergelijke gebeurtenis zorgt voor gevoelens van angst en onveiligheid in de maatschappij. Ook vrienden en collega's, die het slachtoffer kenden, zullen door deze ruzie met fatale afloop diep zijn geschokt.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 7 jaren.