weebly reliable statistics
Cheyenne Kreeft - Moordzaken.com
Cheyenne Kreeft

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
CheyenneKreeft.jpg
 
Cheyenne Kreeft
Leeftijd 2 jaar
Datum 3 april 2010
Moordplaats Eindhoven
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Mishandeling met de dood ten gevolg
Straf 6 jaar


Op vrijdag 2 april 2010 zijn Faroun, haar Johara en haar 2-jarige dochter Cheyenne Kreeft naar het verjaardagsfeest van een vriendin gegaan, te Eindhoven. Aldaar is op enig moment die avond in een slaapkamer een ruzie ontstaan tussen Faroun en Johara. Bij deze ruzie was Cheyenne aanwezig. Johara heeft haar dochter een klap in het gezicht en een trap of duw met de voet gegeven waarna zij de slaapkamer heeft verlaten.

Nadien heeft Faroun Cheyenne, toen zij zich met haar in de slaapkamer bevond, met kracht geduwd waardoor Cheyenne is gevallen. Daarna is Cheyenne overeind gekomen en heeft verdachte haar opnieuw met kracht geduwd of geslagen. Cheyenne is opnieuw gevallen en direct daarna bewusteloos geraakt.

Op 3 april 2010 omstreeks 00:31 uur wordt er naar de meldkamer ambulance gebeld met de melding dat een 2-jarig meisje 'nergens op reageert.' Omstreeks 00:42 uur arriveert de ambulance waarna Cheyenne naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven wordt gebracht en aansluitend naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. De kinderarts constateert in de loop van de nacht diverse blauwe plekken in/op het gelaat van het meisje alsmede sporen van geweld op een van de beentjes van het meisje. Volgens de kinderarts is er sprake geweest van grof geweld om de door hem geconstateerde verwondingen te veroorzaken. Ook ambulancebroeder spreekt van blauwe en rode plekken over het hele lichaam van het meisje.

Op 3 april 2010 te 16:35 uur overlijdt Cheyenne aan haar verwondingen.Verdachten

De moeder, de 21-jarige Johara, en haar vriendin, de 20-jarige Faroun, worden in het ziekenhuis aangehouden nadat blijkt dat Cheyenne mishandeld is.


Update 13 juli 2010: De moeder van de 2-jarige Cheyenne wordt niet langer verdacht en is vrijgelaten. De 20-jarige Faroun zit nog steeds vast.


Uitspraak

8 juli 2011

Verdachte heeft gedurende een periode van ruim twee maanden de 2-jarige Cheyenne, de dochter van haar toenmalige partner [medeverdachte], mishandeld. Hierbij is sprake geweest van stelselmatige mishandeling door verdachte en [medeverdachte]. De mishandelingen vonden na verloop van tijd zelfs dagelijks plaats en gingen met steeds meer kracht gepaard. Cheyenne werd op uiteenlopende wijze 'lijfelijk gestraft' als zij weigerde te eten, niet wilde slapen of anderszins ongehoorzaam was. Na het overlijden van Cheyenne zijn verspreid over haar hele lichaam onderhuidse bloeduitstortingen aangetroffen. Het handelen van verdachte levert kindermishandeling op, een zeer ernstige vorm van mishandeling met name nu het gaat om een kwetsbare en weerloze peuter die afhankelijk was van haar moeder ([medeverdachte]) en verdachte, zijnde de partner en huisgenoot van [medeverdachte], die mede verantwoordelijk was voor de dagelijkse verzorging van Cheyenne. Verdachte heeft door haar gewelddadige handelen de psychische en lichamelijke integriteit van Cheyenne in ernstige mate geschonden. Kinderen, zeker als ze nog (zeer) jong zijn, behoren door hun ouder(s) en/of partner daarvan beschermd te worden en in een veilige omgeving op te groeien. Verdachte heeft met haar handelen Cheyenne de mogelijkheid van een ongestoorde en onbezorgde jeugd in ernstige mate beperkt. Cheyenne moet zeer vaak pijn, ongemak en angst hebben ervaren. De rechtbank acht het onbegrijpelijk dat verdachte, die ondanks haar jeugdige leeftijd toch al enige ervaring had opgedaan met het verzorgen van kleine kinderen, niet aan alternatieven heeft gedacht teneinde om te gaan met een kennelijk in haar beleving lastig op te voeden kind. In plaats daarvan heeft er in de nacht van 2 april op 3 april 2010 een fatale mishandeling plaatsgevonden, waarbij verdachte de weerloze Cheyenne door het toegepaste geweld heeft gedood. Ook aan deze geweldsexplosie lag geen noemenswaardige aanleiding ten grondslag. Verdachte heeft door haar handelen en het onomkeerbare gevolg daarvan onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van Cheyenne. Zij gaan een leven tegemoet zonder de aanwezigheid van Cheyenne en zullen dit een plek moeten geven. Het hoeft geen betoog dat de rechtsorde door dit fatale incident ernstig is geschokt en dat het feit grote onrust heeft veroorzaakt in de plaatselijke gemeenschap, maar ook (ver) daarbuiten. De rechtbank rekent dit alles verdachte in ernstige mate aan.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 (zes) jaren.