weebly reliable statistics
Celio Balentina - Moordzaken.com
Celio Balentina

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
CelioBalentina.jpg
 
Celio Balentina
Leeftijd 48 jaar
Datum 21 augustus 2010
Moordplaats Arnhem
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 20 jaar


Tijdens het outdoor feest Rio aan de Rijn vindt er een schietpartij plaats. De 48-jarige haagse Celio Balentina wordt hierbij in het hoofd geraakt en overlijdt, twee anderen raken gewond. Getuigen van de schietpartij zeggen dat de schutter op Celio bleef schieten, zelfs toen hij geen patronen meer overhad.


Verdachte

Twee mannen worden nog op het feestterrein aangehouden. Het betreft een 32-jarige man Arnhem en een 29-jarige man uit Duiven.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 30 augustus 2010

Verdachte heeft op klaarlichte dag op het festival ‘Rio aan de Rijn’ dat plaatsvond op de Markt in het centrum van Arnhem 7 a 8 kogels afgevuurd richting [slachtoffer1]. Daarbij heeft hij C.M. [slachtoffer1] dodelijk geraakt. Voorts heeft hij R.R.A.[slachtoffer2] en L.F.[slachtoffer3] geraakt en daarmee verwond. Door aldus te handelen heeft verdachte er blijk van gegeven geen respect te hebben voor het leven en welzijn van anderen. [slachtoffer1]’s leven is hierdoor beëindigd en zijn nabestaanden moeten zonder hem verder. Voor [slachtoffer2] en [slachtoffer3] moeten het schokkende en beangstigende gebeurtenissen geweest zijn, die zij niet snel zullen vergeten. De ervaring leert dat slachtoffers van geweldsmisdrijven daarvan nog lange tijd de psychisch nadelige gevolgen kunnen ondervinden. En de andere omstanders zijn ook in gevaar gebracht door verdachtes handelwijze en hiermee ongewild geconfronteerd. Er waren gezinnen met kleine kinderen aanwezig om feest te vieren. Het is echter een drama geworden door toedoen van verdachte. Velen waren ook getuige van het schietincident en hebben angst ervaren en nare beelden gezien. Hun gevoel maar ook het algemene gevoel dat mensen op een veilige manier een festival moeten kunnen bijwonen, is ernstig aangetast. Het heeft gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving veroorzaakt.


De rechtbank veroordeelt de verdachte voor het bewezen verklaarde tot een gevangenisstraf voor de tijd van 20 (twintig) jaren.