Brahim El Halfi

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Asingastraat
Naam slachtoffer   Brahim El Halfi 
Leeftijd  27 jaar  
Datum  28 juli 2006 
Moordplaats  Groningen 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  12 jaar 


Brahim El Halfi

Op vrijdagavond 28 juli 2006 gaat de 23-jarige Rianto S. op zoek naar de 27-jarige Brahim El Halfi. In de Groningse Asingastraat treffen zij elkaar. Rianto heeft een honkbalknuppel bij zich, en slaat daarmee Brahim hard op zijn hoofd. Vrienden van Rianto schrikken hier zo van, dat zij op een scooter enkele meters wegrijden. Na de eerste klap, waardoor Brahim bewusteloos op de grond ligt, slaat Rianto nog twee keer hard op het hoofd van Brahim. Hierdoor komt hij te overlijden.Verdachte

Rianto ontkent in eerste instantie. Zijn vrienden (en andere getuigen), getuigen echter tegen hem. Als motief gaf Rianto aan dat Brahim hem bedreigde.


Uitspraak

Rechtbank Groningen, 24 mei 2007

Gelet op het motief dat verdachte voor zijn handelen stelt te hebben gehad, te weten dat hij verhaal wilde halen naar aanleiding van een eerdere bedreiging, is het voor de rechtbank onbegrijpelijk en buiten alle proporties dat verdachte het conflict hierover middels toepassing van zeer grof en uiteindelijk dodelijk geweld heeft willen beslechten. De rechtbank rekent verdachte zwaar aan dat hij - gewapend met een honkbalknuppel - de confrontatie heeft gezocht en (toen het slachtoffer ten gevolge van de eerste klap van verdachte weerloos op de grond lag) tot tweemaal toe met kracht op diens hoofd heeft geslagen met de honkbalknuppel en hem daarna in zwaargewonde toestand heeft achtergelaten.

De rechtbank heeft bij de strafoplegging voorts gelet op de eis van de officier alsmede op de hoogte van de straffen, die bij ernstige levensdelicten als deze plegen te worden opgelegd.

Ten slotte houdt de rechtbank er rekening mee dat verdachte voor het bewezenverklaarde volledig toerekeningsvatbaar moet worden geacht.


De rechtbank veroordeelt verdachte voor het bewezen- en strafbaar verklaarde tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren.Teruggeplaatst van "/Brahim_El_Halfi"