weebly reliable statistics
Björn Jue - Moordzaken
Björn Jue

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
BjörnJue.jpg
 
Björn Jue
Leeftijd 28 jaar
Datum 16 juni 2007
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf dader 1 12 jaar
Straf dader 2 8 jaar
Straf dader 3 4 jaar
ECLI dader 1 ECLI:NL:RBROT:2008:BD0440

De 28-jarige Björn Jue heeft op 16 juni 2007 een afspraak met twee vrienden van hem, Wouter A. en Jeffrey S. Zij halen hem thuis op, en rijden naar het huis van Wouter. In het huis van Wouter aan de Pastoriedijk te Rotterdam grijpen Wouter en Jeffrey de nietsvermoedende Björn vast, mishandelen hem, en dwingen hem zijn pincode af te staan. Zodra Björn zijn pincode geeft, vertrekt Jeffrey uit het pand om geld van de rekening op te nemen. Wouter blijft samen met Björn achter in het huis.

Inmiddels bellen de buren het alarmnummer omdat zij door het aanhoudende geschreeuw en gehuil van Björn door krijgen dat dit meer is dan een gewone ruzie tussen vrienden. De politie snelt naar het huis van Wouter, waar zij omstreeks 23:45 uur aankomen. Zij mogen echter niet direct ingrijpen, omdat het niet duidelijk is of er wapens in het spel zijn of niet.

Pas omstreeks kwart voor één 's nachts valt de politie de woning binnen. Voor Björn is dat helaas te laat, hij blijkt inmiddels te zijn overleden.


Verdachte

De beroving van Björn blijkt een plan te zijn van zijn ex-vriendin, Marian D. Naast Wouter en Jeffrey wordt ook zij aangehouden. Zij behoorden allen tot dezelfde vriendengroep.Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 22 april 2008

Het bewezenverklaarde is buitengewoon ernstig. Vooral de meedogenloosheid, de brutaliteit en de berekenende manier waarop verdachte, de medeverdachte en de medeplichtige hebben geprobeerd het slachtoffer van diens geld te beroven vindt de rechtbank ronduit schokkend. Verdachte en diens medeverdachte hebben op zeer agressieve wijze een mens het leven ontnomen. Vast staat dat het slachtoffer enige tijd in doodsnood heeft verkeerd door het gewelddadige en nietsontziende handelen van verdachten. Zij hebben zich op die fatale avond in juni 2007 enkel laten leiden door financieel gewin en zich niet bekommerd om het slachtoffer - een jonge man die midden in het leven stond - en zijn dierbaren. Niet alleen het verlies zelf maar ook de manier waarop het slachtoffer is overleden heeft de nabestaanden van het slachtoffer onmetelijk veel verdriet toegebracht.De rechtbank veroordeelt de verdachte, Wouter A., tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaar.
De rechtbank veroordeelt de verdachte, Jeffrey S., tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 jaar.
De rechtbank veroordeelt de verdachte, Marian D., tot een gevangenisstraf voor de duur van 4 jaar.