Berta Luchtmeijer

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Berta Luchtmeijer 
Leeftijd  76 jaar  
Datum  6 november 2009 
Moordplaats  Steenwijk 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  12 jaar 


Berta Luchtmeijer

Op 6 november 2009 krijgt de dan 22-jarige Sidney B. flinke kritiek van de grootmoeder van zijn vriendin. Hierop slaat hij meermalig de oma, de 76-jarige Bertha Luchtmeijer, hard op haar hoofd met een tafelpoot. Als hij ziet dat Berta nog leeft, stopt hij haar eigen hemd in Berta's mond. Hij loopt naar beneden, steelt Berta's pinpas, en verlaat de woning. Berta wordt een dag later gevonden.


Verdachte

De volgende dag gaat Sidney naar België. Hier geeft hij zichzelf aan.


Uitspraak

Rechtbank Zwolle, 17 juni 2010

De verdachte heeft het slachtoffer meermalen met kracht met een tafelpoot geslagen tegen het lichaam en het hoofd en heeft haar vervolgens verstikt door het drukken van een prop van haar eigen onderhemd in haar mond als gevolg waarvan het slachtoffer is overleden.

Verdachte heeft zich hiermee schuldig gemaakt aan één van de ernstigste misdrijven die het Nederlandse strafrecht kent, te weten moord.

Door aldus te handelen heeft verdachte blijk gegeven van een ernstig gebrek aan respect voor het leven van een medemens. Niet alleen het slachtoffer is het leven ontnomen maar daarbij is aan haar nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht. Het ernstige gevolg van het bewezenverklaarde en de gruwelijke wijze waarop het bewezenverklaarde handelen is uitgevoerd, dragen een voor de rechtsorde schokkend karakter en brengen in de samenleving in het algemeen en de omgeving van het gebeurde in het bijzonder, gevoelens van angst, onrust en onveiligheid teweeg.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaar.Teruggeplaatst van "/Berta_Luchtmeijer"