Bas Hamstra

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Bas
Naam slachtoffer   Bas Hamstra 
Leeftijd  26 jaar 
Datum  24 augustus 2008 
Moordplaats  Almere 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  10 jaar 


Inhoud

Bas Hamstra

De 26-jarige Bas Hamstra is op zondagavond 24 augustus 2008 op een verjaardagsfeest , waar hij via MSN contact heeft met zijn ex-vriendin, met wie hij twee kinderen heeft. Er zijn al langer ruzies en onenigheid over de omgangsregeling, en Bas besluit naar het huis van zijn ex in de aprilstraat te gaan. Eenmaal aangekomen stormt de nieuwe vriend van zijn ex naar buiten, en deze steekt Bas in buik, been en rug. Bas overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen.


Verdachte

De man die Bas dood stak riep: “Als ie komt steek ik hem dood”.


Uitspraak

Rechtbank Zwolle, 30 december 2008

Verdachte heeft op 24 augustus 2008 opzettelijk en met voorbedachten rade [slachtoffer] van het leven beroofd door hem meerdere malen met een mes te steken.

Het opzettelijk en met voorbedachten rade een ander van het leven beroven is een van de zwaarste misdrijven die ons Wetboek van Strafrecht kent. Door toedoen van verdachte is er een jong leven ten einde gekomen en hebben twee kinderen hun vader verloren. Verdachte heeft daarbij de nabestaanden van [slachtoffer] onherstelbaar leed berokkend. De rechtbank is in dit geval van oordeel dat een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf noodzakelijk is, omdat aard en ernst van het bewezen en strafbaar verklaarde, door een lichtere strafrechtelijke afdoening van de zaak miskend zouden worden. Bijzondere omstandigheden die tot een ander oordeel zouden moeten voeren, acht de rechtbank niet aanwezig.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 10 jaar.
Links

Hyve ter nagedachtenis aan Bas Hamstra


Teruggeplaatst van "/Bas_Hamstra"