Arthur Floris

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Arthur
Naam slachtoffer   Arthur Floris 
Leeftijd  39 jaar  
Datum  22 februari 2009 
Moordplaats  Dirkshorn 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  13 jaar 


Inhoud

Arthur Floris

In de avond van 22 februari 2009 had Ronald Z. zijn vriendin thuis slapend aangetroffen. Hij had in haar telefoon gekeken en daar een groot aantal sms'jes tussen vriendin Diana en Arthur Floris gezien, waaronder enige met een intiem karakter alsmede een sms waarin Diana aan Arthur bericht dat zij de relatie met de verdachte zal verbreken zodra deze op zichzelf woont. Hij werd razend, stak een mes bij zich en reed met zijn auto naar het bungalowhuis van de 39-jarige Arthur in Dirkshorn.

De 46-jarige Ronald Z. heeft door het raam gekeken en zag Arthur achter diens computer zitten, waarna de verdachte naar binnen is gegaan in het onafgesloten huis. Ronald riep Arthur's naam en heeft hem, nadat laatstgenoemde zei even bezig te zijn, bij zijn kraag gegrepen, achterover gegooid op de bank en het mes uit zijn jaszak gepakt en Arthur gestoken waar hij hem raken kon. Tijdens de steekpartij is het handvat van mes afgebroken en heeft Ronald het lemmet weer opgepakt en is hij doorgegaan met steken.


Verdachte

Op 22 februari 2009 om 23.29 uur staat Ronald voor het politiebureau in Heerhugowaard. Hij zegt in de intercom dat hij zich komt aangeven. Hij verklaart zojuist de vriend van zijn vriendin te hebben afgemaakt. De centralist vraagt hem even te wachten. De politie komt om 23.35 uur aan bij het politiebureau in Heerhugowaard. Ze zien daar een man staan. Ze zien dat de handen van de man onder het bloed zitten. De man zegt dat hij de 'lover' van zijn vriendin van kant heeft gemaakt.


Uitspraak

Rechtbank Alkmaar, 1 december 2009

Het aan het slachtoffer ontnemen van diens kostbaarste bezit, is een zeer ernstig feit. Des te schrijnender is het gegeven dat de verdachte nooit blijk heeft gegeven van spijt over hetgeen hij het slachtoffer heeft aangedaan. Het voorgaande is bij de strafmaat betrokken, evenals het feit dat de verdachte urenlang gepoogd heeft om de hulpverlening te beletten om zich te bekommeren om het slachtoffer.

De rechtbank veroordeelt de verdachte voor het bewezen verklaarde tot een gevangenisstraf voor de tijd van 13 (DERTIEN) jaren.


  • Note: Er is een Hoger Beroep geweest. Dezelfde straf werd uitgesproken. Deze uitspraak is nooit online verschenen.
Links

Hyve ter nagedachtenis aan Arthur Floris


Teruggeplaatst van "/Arthur_Floris"