Anna Bindels

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Anna Bindels 
Leeftijd  88 jaar 
Datum  28 december 2005 
Moordplaats  Amsterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Diefstal met geweld de dood tot gevolg hebbend 
Straf  9 jaar 


Anna Bindels

Op woensdagavond 28 december 2006 gaat omstreeks 18:15 uur de deurbel van het huis van de 88-jarige Anna Bindels aan de Goeman Borgesiusstraat te Amsterdam. Wanneer de oude vrouw de deur open doet, wordt zij direct vastgegrepen door drie mannen. Binnen worden haar handen aan elkaar vastgemaakt met tape. Wanneer zij zien dat mevrouw Bindels het moeilijk heeft, trekken zij het telefoonsnoer uit de muur en verlaten de woning. Anna Bindels wordt die avond levenloos in haar huis gevonden.


Verdachte

Pas in maart 2006 worden de verdachten aangehouden. Een van hen is de vriend van de kleindochter van mevrouw Bindels. Zij had tegen haar vriend geroepen dat er veel te halen viel bij haar oma.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 19 september 2006

Dat verdachte en zijn mededaders de opzet hadden op de dood van de bejaarde vrouw acht de rechtbank niet bewezen. Het is evenwel een feit van algemene bekendheid dat het vooromschreven handelen van verdachte en zijn mededaders, kort gezegd een brute met geweld gepaard gaande overval in een eigen woning, zeker bij iemand van 88 jarige leeftijd zulke heftige emoties teweeg kunnen brengen dat die de dood tot gevolg kunnen hebben, een en ander ook zoals door de patholoog anatoom in deze zaak is aangegeven.

Verdachte en zijn mededaders worden derhalve verantwoordelijk gehouden voor de tijdens of kort na de overval ingetreden dood van het slachtoffer. De ernst van het feit wordt mede bepaald door de onomkeerbaarheid van het gevolg voor de nabestaaanden van het slachtoffer. Zij zullen het verlies van hun verwant een plaats moeten geven in hun verdere leven, hetgeen, naar de ervaring leert, soms nooit lukt en hoe dan ook, altijd gepaard gaat met langdurig verdriet en gevoelens van machteloosheid of woede.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van 9 (negen) jaren.Teruggeplaatst van "/Anna_Bindels"