weebly reliable statistics
Angelo van de Nostrum - Moordzaken
Angelo van de Nostrum

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Angelovandenostrum.jpg
 
Angelo van de Nostrum
Leeftijd 18 jaar
Datum 17 december 2011
Moordplaats Mariahout
Moordwijze Voertuig
Status Opgelost
Misdrijf Onvoorzichtig rijgedrag
Straf 1½ jaar
ECLI ECLI:NL:RBSHE:2012:BW1037

Op zaterdagmiddag 17 december 2011 rijdt de 18-jarige Angelo van de Nostrum op de brommer op de Ginderdoor te Mariahout. In een bocht schept een auto Angelo. De bestuurder rijdt door. Angelo overlijdt ter plaatse.


Verdachte

De bestuurder van de auto, een 20-jarige man uit Bakel, kan diezelfde avond worden aangehouden in zijn woning. Hij zat dronken achter het stuur.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 10 april 2012

Verdachte heeft een ernstig verkeersongeval veroorzaakt waardoor het slachtoffer [slachtoffer 1] is overleden. Verdachte heeft daarna de plaats van het ongeval verlaten en zijn vrienden gebeld om hem op te komen halen. Hij heeft zich volstrekt niet bekommerd om het lot van het slachtoffer. Verdachte heeft de nabestaanden van het slachtoffer een onherstelbaar leed aangedaan. De rechtbank neemt bij de op te leggen straf in aanmerking dat verdachte voordat hij ging rijden een grote hoeveelheid alcohol had gedronken. Verdachte verkeerde aldus tijdens het plegen van de feiten sterk onder invloed van alcohol waarvan hij de negatieve werking op zijn gedrag kende of moest begrijpen en welke hij toch heeft gebruikt. Het rijden onder invloed wordt verdachte des te meer aangerekend, omdat hij beginnend bestuurder was.

Verdachte heeft er blijk van gegeven dat hij de ernst van het door hem aan de nabestaanden van het slachtoffer aangedane leed inziet. Verdachte heeft na zijn aanhouding de door hem gepleegde strafbare feiten bij de aanvang van het tegen hem ingestelde onderzoek toegegeven en tevens zijn volledige medewerking aan dat onderzoek verleend. De rechtbank neemt bij de strafoplegging tevens in aanmerking de jeugdige leeftijd van verdachte, te weten 20 jaar. Verdachte heeft zich bereid getoond om zich na zijn detentie ambulant te laten behandelen in verband met zijn alcoholprobleem zoals dat uit een omtrent hem uitgebracht reclasseringsrapport naar voren is gekomen. Hij was zelf net voor 17 december 2011 begonnen met een vrijwillige behandeling.