weebly reliable statistics
Angelique Galavazi - Moordzaken
Angelique Galavazi

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
AngeliqueGalavazi2.jpg
 
Angelique Galavazi
Leeftijd 22 jaar
Datum 1 december 2004
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 6 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:GHAMS:2006:AV8220


Nadat Sebastiaan P. eerder een kortstondige relatie met de 22-jarige Angelique Galavazi had gehad, bleef hij -naar eigen zeggen- gevoelens voor haar houden. Deze gevoelens werden niet door Angelique beantwoord. Toen Sebastiaan op 1 december 2004 bij Angelique thuis op bezoek was en een sms-bericht las waaruit bleek dat zij weer contact had met de man door wie zij eerder zou zijn verkracht, ontstond bij Sebastiaan het gevoel dat hij door haar werd gebruikt. Hierop ontstond een heftige discussie. Sebastiaan heeft een mes ter hand genomen, en stak Angelique ermee dood.

Angelique wordt die avond dood aangetroffen door haar vader.


Verdachte

In eerste instantie verdenkt men een andere, marokkaanse ex-vriend van Angelique. Sebastiaan geeft zichzelf na enige tijd aan.


Uitspraak

Gerechtshof Amsterdam, 24 maart 2006

De verdachte heeft eerst getracht zijn ex-vriendin te verkrachten en heeft haar daarna op gruwelijke wijze met een groot aantal messteken om het leven gebracht. Door aldus te handelen heeft de verdachte ernstig inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer en heeft hij het kostbaarste bezit, het leven, van het slachtoffer ontnomen. De verdachte heeft hierdoor onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer, waaronder haar vader, die zijn dochter als eerste aantrof, en haar, destijds 8 maanden oude, dochtertje. Daarnaast is ook de rechtsorde door deze feiten ernstig geschokt.


De rechtbank verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 jaren en gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat de ter beschikking gestelde van overheidswege wordt verpleegd.