Angela Pico

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Angela
Naam slachtoffer   Angela Pico 
Leeftijd  32 jaar 
Datum  13 maart 2006 
Moordplaats  Zoetermeer 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  20 jaar 


Angela Pico

Op zondag 12 maart 2006 schiet de dan 41-jarige Kremling S. zijn ex-vriendin Angela Pico in haar hoofd in een lobby van een hotel te Zoetermeer, nadat hij haar eerst had gedwongen op haar knieën te gaan zitten. De vader van Angela, die een poging doet haar te beschermen, raakt ook gewond. Een aantal mensen aanwezig in de lobby is getuige van de schietpartij.

Angela wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar zij de volgende dag overlijdt aan haar verwondingen. Zij laat twee kinderen achter.

De vader van Angela kan de intensive care pas na enkele weken verlaten.Verdachte

Kremling is voor de moord op Angela al eens veroordeeld tot poging tot doodslag. Hij geeft aan geen spijt te hebben van zijn laffe daad.Uitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 15 juli 2008

Door zijn handelen is een vrouw en moeder van twee kinderen op wrede wijze het leven ontnomen. De verdachte heeft daarmee ook zijn kinderen hun moeder ontnomen en de kinderen zullen moeten leven in de wetenschap dat hun vader daarvan de dader is. De vader van Angela heeft als gevolg van het schot afgevuurd op hem door de verdachte zwaar lichamelijk letsel bekomen waardoor intensieve medische behandeling noodzakelijk is geworden. Dat hij als gevolg van het handelen van de verdachte niet is komen te overlijden is geenszins aan de verdachte te danken. Hij is daarnaast evenals de andere naaste familieleden van Angela Pico onmetelijk verdriet aangedaan door haar dood. Zij hebben daarvan zowel emotioneel als materieel grote schade ondervonden. Het hoeft geen betoog dat de rechtsorde ernstig is geschokt door deze misdrijven. Dat die misdrijven zijn gepleegd onder de ogen van aanwezigen in een hotel lobby vergroot die schok aanmerkelijk.

Daarnaast heeft de verdachte een medegedetineerde mishandeld tijdens zijn voorlopige hechtenis hem opgelegd voor de eerder genoemde feiten. Dit misdrijf, binnen een penitentiaire inrichting gepleegd, geeft aan dat verdachte nog steeds niet voor geweldpleging terugschrikt.De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van 20 (twintig) jaren.Teruggeplaatst van "/Angela_Pico"