weebly reliable statistics
Anand Parsoe - Moordzaken
Anand Parsoe

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Anand Parsoe
Leeftijd 36 jaar
Datum 27 oktober 2005
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSGR:2011:BR2023

Op 27 oktober 2005 wordt de 36-jarige Anand Parsoe vermoord aangetroffen in zijn woning aan de Escamplaan te Den Haag. Anand is zwaar mishandeld. Zo hebben de daders zijn handen aan elkaar gebonden, hem anaal verkracht met een stok, hem met een mes gestoken en op zijn hoofd geslagen met een ijzeren staaf.


Verdachte

Er worden twee verdachten aangehouden. Het betreffen de dan 35-jarige Urmila, en een kennis, de toen 40-jarige Prem.

Volgens de hoofdverdachten hebben zij het slachtoffer niet met voorbedachten rade omgebracht. De vrouw beweert dat ze was verkracht door haar pandit, bij wie zij juist haar heil had gezocht in verband met seksueel misbruik in het verleden. Ook beweert de vrouw dat hij seksfoto's van haar had gemaakt, waarmee hij haar had gechanteerd. Tenslotte zegt de vrouw dat zelfs haar 16-jarige dochter niet veilig was voor het slachtoffer. De Rotterdamse zegt dat ze de moord nimmer beraamde, maar dat ze 'in een vlaag van woede en verstandsverbijstering' heeft gehandeld.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 19 juli 2011

Op 27 oktober 2005 heeft de verdachte samen met [medeverdachte] met voorbedachte rade [slachtoffer] van het leven beroofd. Niet alleen heeft de verdachte een ander het leven - diens meest kostbare bezit - benomen, maar hij en zijn mededader hebben deze daad op uiterst gewelddadige en mensonterende wijze uitgevoerd.

Bij de nabestaanden van het slachtoffer heeft de abrupte dood van hun zoon, broer, vader en geliefde, diepe wonden geslagen. Niet alleen heeft de verdachte door zijn gruwelijke daad de nabestaanden onherstelbaar verdriet aangedaan, ook is hierdoor in de samenleving verbijstering, onrust en gevoelens van onveiligheid teweeggebracht.

Het opzettelijk en met voorbedachte raad een ander het leven ontnemen behoort tot de zwaarste categorie delicten die het Wetboek van Strafrecht kent. Het hof is dan ook van oordeel - alles overwegende - dat een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf de passende en geboden reactie vormt. Het hof heeft bij de straftoemeting mede in aanmerking genomen straffen die zijn opgelegd in andere, min of meer vergelijkbare zaken.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 (vijftien) jaren.