weebly reliable statistics
Amalia (Milly) Boele - Moordzaken.com
Amalia (Milly) Boele

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
MillyBoele.jpg
 
Amalia 'Milly' Boele
Leeftijd 12 jaar
Datum 10 maart 2010
Moordplaats Dordrecht
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 18 jaar & TBS


Inhoud

Amalia (Milly) Boele

Sinds woensdag 10 maart 2010, wordt de 12-jarige Amalia Boele (roepnaam Milly) uit Dordrecht vermist. Die middag heeft zij omstreeks half zes telefonisch contact met haar moeder, waarna zij haar ouderlijke woning verlaten heeft.

Zes dagen later, op dinsdag 16 maart, wordt het stoffelijk overschot gevonden rondom een huis aan de Schuilenburg in Dordrecht. Deze straat is niet ver van het huis van Milly's ouders.


Verdachte

De 26-jarige agent Sander V, van het korps Rotterdam-Rijnmond, meldt zich dinsdag bij het bureau met volgens de politie belangrijke informatie. Hierop werd hij direct aangehouden. De politie is daarna overgegaan tot een onderzoek in de woning van de man die in de buurt staat van het ouderlijk huis van hetUitspraak

Rechtbank Dordrecht, 26 november 2010

Er is bij betrokkene sprake van een ziekelijke stoornis van de geestvermogens in de vorm van cannabisafhankelijkheid en een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens in de vorm van een persoonlijkheidsstoornis met narcistische en afhankelijk-ontwijkende kenmerken. Van deze stoornissen was ook sprake ten tijde van het ten laste gelegde. De ziekelijke stoornis van de geestvermogens en de gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens beïnvloedden betrokkenes gedragskeuzes en gedragingen ten tijde van het ten laste gelegde. Mogelijk dat de behoefte aan iets heftigs, als compensatie voor zijn eigen gevoelens van angst, leegte en ontreddering, hem ertoe gebracht hebben het slachtoffer op te zoeken en uiteindelijk mee te krijgen naar zijn huis. Eenmaal daar aangeland, lijkt betrokkene tot het besef gekomen dat hij verkeerd bezig is, maar er is geen weg terug. Hij zou vervolgens tot de seksuele handelingen zijn gekomen, waarmee hij zijn positie verder ondergroef. Uiteindelijk heeft hij waarschijnlijk geen andere mogelijkheid gezien dan het slachtoffer door verwurging te doden en later te begraven. Een 'link' tussen betrokkenes gedrag ten tijde van het ten laste gelegde en het overvloedig cannabisgebruik lijkt in zoverre redelijk aannemelijk in de zin dat het cannabisgebruik drempelverlagend kan hebben gewerkt met betrekking tot agressief handelen bij een persoon die toch al door angst en vrees in een zeker wankel evenwicht verkeerde. Anderzijds kan betrokkene zeker voldoende geïnformeerd worden geacht over het effect en de consequenties van overmatig cannabisgebruik. Dat hij desondanks fors gebruikte, weerspiegelt de ernst van betrokkenes persoonlijkheidsstoornis en de steeds verdergaande mate van psychische decompensatie. Eenmaal in betrokkenes huis volgen de handelingen elkaar op en is er op een zeker moment in betrokkenes beleving geen weg terug meer. Vrees voor 'ontmaskering' (in de buurt) of 'afwijzing' kunnen in samenhang met het middelengebruik en narcistische en afhankelijke kenmerken in de persoonlijkheidsstoornis de 'ingrediënten' gevormd hebben voor het ten laste gelegde. Er kan hierbij een verenging zijn opgetreden in het (koker)denken en in de oordeels- en kritiekfuncties, naarmate betrokkene toenemend onder druk kwam te staan. Bovenstaande redenering volgend moet betrokkene als verminderd toerekeningsvatbaar worden beschouwd.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van achttien (18) jaren en gelast de terbeschikkingstelling van verdachte, met verpleging van overheidswege.
Links


Beeldmateriaal

Persconferentie na vondst lichaam Milly Boele - 17 maart 2010