weebly reliable statistics
Alfons Lamers - Moordzaken
Alfons Lamers

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Alfons Lamers
Leeftijd 31 jaar
Datum 22 oktober 2004
Moordplaats 's Hertogenbosch
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 6 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:RBSHE:2005:AT3085


Op vrijdag 22 oktober 2004 raakt de 31-jarige Alfons Lamers in een vechtpartij met de dan 30-jarige ex-vriend van zijn vriendin in een woning aan de Smaragd te 's Hertogenbosch. Op een gegeven moment stopt het gevecht, en loopt Alfons het huis uit. De ex-vriend pakt hierop een mes, loopt Alfons achterna, die inmiddels buiten staat, en steekt hem in de rug. Alfons overlijdt aan zijn verwondingen.


Verdachte

Eric kan al snel worden aangehouden. Op 6 januari 2005 steekt Eric een medegedetineerde neer met een zelfgemaakt mes. Dit ongelukkige slachtoffer heeft de aanval wel overleefd.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 4 april 2005

Betrokkene is een 30-jarige man die al jarenlang verslaafd is aan meerdere middelen, met name alcohol en heroïne. In het verleden heeft betrokkene depressieve klachten gehad; deze zijn thans in remissie. Er is sprake van langdurige relatieproblematiek. In de persoonlijkheid vallen de vermijdende en afhankelijke trekken op (en niet zozeer de door behandelend psychiater (naam psychiater) genoemde borderline pathologie). Er lijkt sprake van een interactie tussen de afhankelijke en vermijdende persoonlijkheidskenmerken enerzijds en de relatieproblematiek anderzijds. Het gebrek aan autonomie van betrokkene en zijn neiging om zich overmatig op de ander te richten, hebben er waarschijnlijk aan bijgedragen dat hij zich moeilijk heeft kunnen losmaken uit deze wederzijds destructieve relatie. Hij komt uit het onderzoek naar voren als een ernstig verslaafde man met een neurotische persoonlijkheidsstructuur. Ik acht een verband tussen de problematiek van betrokkene en de tenlastegelegde feiten aanwezig. Betrokkene is vanuit zijn persoonlijkheid verminderd in staat om te gaan met negatieve gevoelens.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van zes jaar en Terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging.