weebly reliable statistics
Alexander Paarlberg - Moordzaken.com
Alexander Paarlberg

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
AlexanderPaarlberg.jpg
 
Alexander Paarlberg
Leeftijd 18 jaar
Datum 30 september 2010
Moordplaats Warmenhuizen
Moordwijze Voertuig
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 6 jaar


Op zaterdagavond 30 september 2010 wordt de 18-jarige Alexander Paarlberg door een bestelbus aangereden op de Westfriesedijk te Warmenhuizen. Alexander belandt door de klap in de sloot. Als Alexander niet thuis komt, besluit zijn vader de route te rijden die zijn zoon altijd rijdt. Op de Westfriesedijk vindt de man zijn zoons gehavende fiets, waarna hij alarm slaat. Zo'n 40 minuten later vindt de brandweer het lichaam van Alexander in de sloot. Hij is omgekomen door het ongeval, niet door verdrinking in de sloot.


Verdachte

De verdachte, de dan 35-jarige Sandor de B. uit Alkmaar, rijdt na het ongeluk nog een stuk door, maar verlaat dan zijn bestelbus om te voet verder te gaan. Buurtbewoners zien de schade aan de bus en alarmeren de politie. De man wordt later in zijn huis aangehouden. Op dat moment heeft hij nog steeds 3 maal zoveel alcohol in zijn bloed dan toegestaan. Sandor bekende ook twee joints te hebben gerookt voor hij in zijn bestelbus stapte.

Sandor is al enkele malen eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed.


Uitspraak

Rechtbank Alkmaar, 16 september 2010

Verdachte heeft onder ernstige invloed van alcohol en drugs, als bestuurder van een bestelbus een jongeman van 18 jaar opzettelijk van het leven beroofd door hem, met zeer hoge snelheid aan te rijden. Na de aanrijding is verdachte niet gestopt om hulp te bieden. maar heeft hij er enkel naar gestreefd om onopgemerkt de plek van het misdrijf te verlaten.

Aan de nabestaanden van het jonge slachtoffer is groot en onherstelbaar leed toegebracht, wat ook ter terechtzitting naar voren is gekomen uit een brief die de gemachtigde van de ouders aan de officier van justitie heeft geschreven.

Uit een over de verdachte opgesteld reclasseringsadvies van N. Bakker, als reclasseringswerker werkzaam bij Palier, forensische & intensieve zorg d.d. 27 december 2010, blijkt dat verdachte een ernstig alcoholprobleem heeft. Hij is verschillende keren veroordeeld voor het rijden onder invloed, maar heeft hieruit blijkbaar geen lering uit getrokken. Het recidiverisico wordt als hoog ingeschat. De reclassering houdt er rekening mee dat bij bewezenverklaring een onvoorwaardelijke gevangenisstraf wordt opgelegd en zal in dat geval nagaan of gedurende de detentie van de verdachte een vorm van hulpverlening kan worden geboden.

Gelet op al het voorgaande is de rechtbank van oordeel dat oplegging van een langdurige vrijheidsstraf gepast en geboden is. Door de officier van justitie is een gevangenisstraf voor de duur van zeven jaar geëist. Ter zitting is naar het oordeel van de rechtbank duidelijk geworden dat verdachte inmiddels wel inzicht heeft gekregen in de gevolgen en in de strafwaardigheid van zijn handelen en de rechtbank heeft er kennis van genomen dat verdachte zegt te lijden onder het feit dat hij het is die zo gruwelijk veel leed heeft veroorzaakt.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van 6 (zes) jaren;