Afshin Hosseini

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Afshin Hosseini 
Leeftijd  45 jaar  
Datum  5 november 2005 
Moordplaats  Zoetermeer 
Status  Opgelost maar incompleet 


Afshin Hosseini

Op zaterdag 5 november 2005 rijden de 45-jarige Afshin Hosseini en zijn kennis Veli G. in de auto rond om geldzaken te bespreken. Afshin had nog duizenden euro's tegoed van Veli, en vond dat hij een oplossing moest vinden voor dit probleem. Afshin wilde zijn geld terug.

Zij stoppen bij een benzinestation aan de Van Leeuwenhoeklaan te Zoetermeer, omdat Afshin naar het toilet moet. Zodra Afshin terugkomt bij de auto, schiet de dan 36-jarige Veli hem dood.Verdachte/Uitspraak

Bron: Zoetermeernieuws.nl
DEN HAAG/ ZOETERMEER - Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandag door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf, wegens moord bij het tankstation aan de Van Leeuwenhoeklaan in Zoetermeer. Het 45-jarige slachtoffer zou op 5 november 2005 bij de man zijn langsgegaan, omdat deze hem nog achtduizend euro schuldig was. Samen zouden ze in de auto zijn gestapt om op zoek te gaan naar mogelijkheden om aan geld te komen. Toen bleek dat de man het bedrag niet kon terugbetalen, zou het slachtoffer een vuurwapen tevoorschijn hebben gehaald en hem met de dood hebben bedreigd. Volgens de verklaring van de verdachte zou hij het wapen van het slachtoffer hebben afgepakt en in zijn broeksband hebben gestopt.

Toen ze ’s avonds omstreeks tien uur bij het tankstation aan de Van Leeuwenhoeklaan stopten, omdat de verdachte moest plassen, zou hij het wapen weer tevoorschijn hebben gehaald. Terug bij de auto doorzeefde hij het slachtoffer met kogels.

De verdachte zelf beweerde bij het gerechtshof dat de schietpartij in een opwelling was gebeurd. In dat geval zou hij ‘slechts’ schuldig zijn aan doodslag. Maar net als de rechtbank vorig jaar, was het gerechtshof van mening dat hij wel degelijk de tijd had om zijn daad van te voren te overwegen en was hij dus schuldig aan moord.

De straf is gelijk aan die door de rechtbank was opgelegd. Het Openbaar Ministerie had dezelfde straf geëist, omdat het gewelddadige optreden ‘in geen verhouding’ zou hebben gestaan tot ‘het relatief kleine geschil’.


De uitspraak is niet (meer) online te vinden.


Teruggeplaatst van "/Afshin_Hosseini"