weebly reliable statistics
Ad Keepers - Moordzaken
Ad Keepers

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Ad Keepers
Leeftijd 47 jaar
Datum 1 januari 2006
Moordplaats Roosendaal
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 6 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2007:BA2524


In de nacht van zaterdag op zondag 1 januari 2006 vindt een ruzie plaats tussen twee families aan de Desmijndijk te Roosendaal, nadat een dame van een van de families bekogeld was met vuurwerk door een lid van de andere familie. De ruzie mondt uit in een vechtpartij. Beide families grijpen naar wapens zoals stokken en ijzeren pijpen.

Als de dan 24-jarige Martin M. zijn wapen kwijtraakt, rent hij naar de schuur en pakt daar een riek. Wanneer hij terugloopt, steekt hij in op de 47-jarige Ad Keepers. Hij overlijdt aan zijn verwondingen.


Verdachte

Zowel Martin als zijn jongere broertje worden aangehouden. Diezelfde nacht overlijdt hun vader aan een hartaanval. De man was erg geschrokken van de vechtpartij. Martin was al eerder veroordeeld wegens geweldsdelicten. Het jongere broertje wordt vrijgesproken.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 10 april 2007

De verdachte heeft, tijdens een uit de hand gelopen burenruzie omtrent het afsteken en gooien van vuurwerk, op brute wijze het leven van Ad Keepers ontnomen. Hierdoor is het hoogste rechtsgoed, het recht op leven, van het slachtoffer geschonden en is bij de nabestaanden onherstelbaar leed, verdriet en pijn teweeggebracht, in het bijzonder bij de dochter van de overledene nu het noodlottige voorval zich voor haar ogen heeft afgespeeld. Dit delict, gepleegd tijdens de nieuwjaarsnacht in de voortuin grenzend aan een openbaar terrein in een woonwijk, schokt de rechtsorde en brengt gevoelens van angst en onveiligheid bij burgers teweeg.

Op een dergelijk feit kan in beginsel slechts worden gereageerd met de oplegging van een gevangenisstraf van lange duur. Het hof houdt daarbij rekening met de eerdere veroordelingen die hij heeft gehad voor het plegen van strafbare feiten.


Het hof veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 (zes) jaren.